Terme’de Santranç Turnuvası Heyecanı


Terme’de Santranç Turnuvası Heyecanı

Başkan Kılıç: “Öğrenciler geleceğimizin teminatıdır”

Terme ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Terme Gençlik Merkezi ve Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen satranç turnuvası başladı. Turnuvaya katılarak öğrenciler ile santranç oynayan Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Terme’yi marka bir kent kimliğiyle geleceğe taşıma noktasında büyük sorumluluk taşıyan çocuklarla gençlerin kendilerini iyi yetiştirmeleri gerektiğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 100. Yıl etkinlikleri kapsamında, Terme’de genç beyinlerin hayatlarında ileriyi görebilme, gerekli hamleleri yapabilme becerilerinin gelişmesine yardımcı olması maksadıyla Terme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Terme Gençlik Merkezi ve Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğinde iki gün sürecek santranç turnuvası Terme kapalı spor salonunda başladı.

İLK HAMLE PROTOKOLDEN
Terme’den ağırlıklı olmak üzere Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinden 160 öğrencinin katıldığı turnuvanın açılışına Terme Kaymakamı Mehmet Parlak, Belediye Başkanı Ali Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Halil Seyrekli, eğitimciler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Turnuvanın ilk hamleleri ilçe protokolü tarafından yapıldı.

KILIÇ’DAN BAŞARI DİLEĞİ
Satrancın zeka geliştirdiğini ve akıl sporu olduğunu dile getirerek öğrencilere başarı dileğinde bulunan Başkan Ali Kılıç “Satranç farklı bir oyun ve hedefe ulaşmada her zaman tedbirli olmayı öğretir. Yaşamda da satranç oyununda da esas olan mücadeledir. Zekanın, aklın, bilginin ve bilgi teknolojilerinin çağındayız. Bu nedenle satranç sporuna destek veren ailelere, antrenörlere, hakemlerimize ve bu turnuvada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Turnuvaya katılan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. “diye konuştu.

ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİMİZ
Konuşmasında Başkan Kılıç çocuklara ve gençlere  donanımlı ve bilgili bireyler olmalarını tavsiye ederek, “Gençlerimiz ve çocuklarımız gözbebeğimizdir, onlardan büyük beklentimiz var. Terme’nin hedefleri var. Türkiye her geçen gün gelişiyor. Bizler de gençlerimiz ve çocuklarımız en güzel şekilde yetişsinler istiyoruz. Onlar başarılı olursa, Terme başarılı olur, Türkiye başarılı olur. Bizler her zaman  gençlerimizin yanında ve onların destekçileri olmaya gayret edeceğiz " şeklinde konuştu.


Yayın Tarihi: 16/04/2019