Terme’de Galericiler Sitesi İçin İlk Adım


Terme’de Galericiler Sitesi İçin İlk Adım

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul “yerel buluşmalar” toplantıları çerçevesinde ilçede faaliyet gösteren galerici esnafı ile bir araya geldi. Başkan Kul, imkânları ölçüsünde, hem esnafın, hem de vatandaşların rahatı için ilçeye modern bir galericiler sitesi yapılması için Terme Belediyesi olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ilçede galericilik yapan esnafla bir toplantı yaparak ilçede 4 yıl içerisinde yapılan hizmetleri hakkında bilgiler verdi. Terme Ulusoy Tesislerinde gerçekleştirilen yemekli toplantıya Terme Oto Galericiler Derneği Başkanı Osman Cengiz ve galerici esnafı katıldı. Toplantıda yapılması planlanan yeni galericiler sitesi konusu da istişare edildi.

TERME TÜRKİYE’DE İLK SIRADA

Galerici esnafının sorunlarına ilgisinden dolayı Belediye Başkanı Şenol Kul’a teşekkür ederek, Terme'de bulunan ikinci el minibüs galerilerinin Türkiye'de önemli bir yere sahip olduğunu belirten Terme Oto Galericiler Derneği Başkanı Osman Cengiz, "Terme, ikinci el minibüs satışı konusunda Türkiye'de ilk sırada. Türkiye'nin bu alanda yaklaşık yüzde 60'ını karşılıyor. Özellikle Adana, Diyarbakır, Trabzon, Ordu illerinden büyük talep geliyor. Yılda 5 binin üzerinde minibüs satıyoruz. Türkiye'nin bir ilinde, ilçesinde veya kasabasında bir minibüs satılacak olsa telefonla buradaki galerilere telefon açılır ve fiyat alınır. Yani satış yapılmadan önce mutlaka bizden fiyat alınır" diye konuştu.

DESTEĞİNİZ ŞANSIMIZ

Yaptıkları görüşmeler sonucu Oto Galericiler sitesi olabilecek alanlar ile ilgili bilgilendirmelerde de bulunan Dernek Başkanı Cengiz, "Bizler de yerel idarelerin birer parçasıyız. Kendi sektörümüzde, kentimizdeki vatandaşlarımıza en güzel hizmeti vermeye çalışıyoruz. Bu hizmeti verirken, siz değerli yöneticilerimizin desteği de bizim için çok büyük şanstır. El birliği, işbirliği içerisinde Terme’mize inşallah modern bir site kazandıracağız.” Dedi.

ÖNCELİĞİMİZ BÜYÜK SORUNLAR

Yaklaşık 4 yılda çok sayıda büyük projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul; “Çok kısa sürede ciddi projeler gerçekleştirdik. Bizim için önceliğimiz; büyük sorunlarımızı ortadan kaldırmak ve daha yaşanabilir bir kent ortaya çıkarmak. Bu nedenle ciddi sorumluluklarımız var. Sabır ve karşılıklı anlayışla tüm bu sorunların üstesinden hep birlikte geleceğimize eminim. Bu konunun hayata geçmesinde Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Karayolları gibi birçok kurum paydaşları var. Her çalışmada dile getiriyoruz: ne yaparsak yapalım esnafla birlikte yapacağız. Esnafla konuşarak, tüm detayları masaya yatırarak, birlikte hareket edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan yaklaşık 30 galerici, böyle bir projeye hem kendilerinin hem de Terme’nin ihtiyacı olduğunu belirterek Belediye Başkanı Kul’a teşekkür ettiler.


Yayın Tarihi: 27/03/2018