Tekkeköy’de Tabiat Tarih ve Arkeoloji Okulu’nun Açılışı Yapıldı


Tekkeköy’de Tabiat Tarih ve Arkeoloji Okulu’nun Açılışı Yapıldı

Tekkeköy Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilen Tabiat Tarih ve Arkeoloji Okulu düzenlenen törenle açıldı.

Tekkeköy Belediyesi atıl okul binalarına yeniden hayat vermeyi sürdürüyor. Belediye tarafından ilçedeki atıl binalarda yapılan dönüşümle birçok köy konağı ve bilgi evini ilçeye kazandırıldı. Bu çalışmalar çerçevesinde Yavuzlar Mahallesi’ndeki atıl binalar da yeniden okul haline getirildi.  

Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün projelendirmesi ve Tekkeköy Belediyesi’nin tadilat, tamirat, çevre düzenlemesi ve donatımları ile Tabiat Tarih ve Arkeoloji Okulu’nun bugün açılışı gerçekleştirildi. Eğlenerek öğrenmeyi amaçlayan, sınıf içi ve sınıf dışı eğitim ortamını hazırlandığı okulda, arkeoloji ve bilim, sanat ve oyun, doğa sporları, kampçılık, üretim ve permakültür yaşam becerileri olmak üzere 6 adet atölyede eğitim öğretim verileceği belirtildi. Okulun bir uygulama atölyesinin de Karadeniz’deki ilk insan yerleşkesi olan Tekkeköy Mağaraları’nda yer aldığı ifade edildi.

Temsili anahtarı Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar tarafından Tekkeköy Kaymakamı Dr. Polat Kara’ya takdim edilen okulun randevu sistemiyle eğitim öğretim vermeye başladığı ve yılsonuna kadar dolu olduğu ifade edildi. Yavuzlar Mahallesi’nde bulunan okulda düzenlenen tören halk oyunları gösterisi ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okunarak protokol konuşmalarına geçildi.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Yaptığımız bütün hizmetlerin yanında bir de eser hizmeti dediğimiz şeyler vardır. Bugün içinde bulunduğumuz okul atıl çürümüş köhneleşmiş bir vaziyette terk edilmişti. Biz bunu ve bunun gibi birçok okulu hem Milli Eğitim’e hem İlçe Müftülüğümüze kazandırmış vaziyetteyiz.  Bugün içinde bulunduğumuz Tabiat Tarih ve Arkeoloji Okulu tadilata aldığımız okullardan bir tanesi. Burada emeği geçen başta ellerinde testere keser çalışan öğretmen arkadaşlarımı ve onlarla birlikte mesai harcayan kendi mesai arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi.  

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, “Buradaki her faaliyetin çocuğun özgün olarak düşünmesine, özgün olarak doğayla birleşmesine bütünleşmesine katkı vereceğini düşünüyoruz. Büyük bir özveriyle hayata geçirildi ve bugüne geldik. Ben de gerçekten bu durumdan büyük memnuniyet duyuyorum” diye konuştu.

Tekkeköy Kaymakamı Dr. Polat Kara, “Maziden atiye kurulan bir köprü vazifesi de görecek. Ev yapımı turşuları burada arkadaşlarımız nasıl kurulacağını öğretiyorlar. Öbür yandan fırında ekmek nasıl yapılır onu gösteriyorlar.  Diğer atölyelerde de ufak tefek tamir işleri nasıl yapılır onları gösteriyorlar. İnşallah aşağıdaki Arkeoloji Vadisi’nde de arkeolojik bir kazı nedir nasıl yapılır buluş heyecanı çocuklarımıza neler yaşatır onları canlı canlı hepsini gösterecekler” şeklinde konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, “Şu anda dindaşlarımız Gazze, tarihin en vahşi katliamı ile karşı karşıya. Bu katliamı şiddetle kınıyoruz. Bu tip anlayışların son bulması için tüm insanlığa görev düşüyor. Bu eğitim faaliyetleri bile katliamları engellemek için çok büyük hizmettir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek okulu gezdi. Törene Samsun Baro Başkanı Av. Pınar Gürsel Yıldıran, AK Parti Tekkeköy İlçe Başkanı Hayri Ağırlar, Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanı Ufuk Yıldırım, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, birim müdürleri, öğretmen ve öğrenciler de katıldı. 


Yayın Tarihi: 27/10/2023 - 10:28