Tekkeköy Gençlik Merkezi Her Alanda Hizmet Veriyor


Tekkeköy Gençlik Merkezi Her Alanda Hizmet Veriyor

Tekkeköy Geçlik Merkezi farklı alanlardaki faaliyetleri ile ilçe gençliğinin en çok sevdiği ve faydalandığı yerlerin başını çekiyor.

Gençleri spor, kültür, sanat ve eğitim hizmetleriyle buluşturmanın yanında her türlü sosyal ve kültürel aktivitelerini gerçekleştirdikleri, boş vakitlerini yararlı bir şekilde değerlendirdikleri Tekkeköy Gençlik Merkezinin ilçeye değer kattığına değinen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ‘‘Belediyemiz tarafından arsa tahsisi yapılan arazi üzerine Gençlik ve Spor Bakanlığımızca yapılan Tekkeköy Gençlik Merkezimiz her alanda gençlerimize ve evlatlarımıza hizmet vermeye başladı. Üç katlı olarak inşa edilen ve gençlerin boş zamanlarını farklı aktivitelerle değerlendirdiği modern bir yapıya sahip olan merkezde; bilgisayar odası, seminer salonu, müzik odası, okuma salonu, el sanatları odası, kütüphane, sosyal aktivite odası, sergi salonu, çok amaçlı salon, derslik ve kütüphane ile kafeterya yer alıyor. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için bu tür sosyal ve kültürel aktivite merkezleri her zaman çok büyük önem taşımaktadır’’ dedi.

Gençler boş vakitlerini spor, kültür, sanat ve eğitim ile dolu dolu değerlendiriyor

Tekkeköy Gençlik Merkezinin konum itibarıyla nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu ve ulaşım imkanlarının her an sağlandığı ilçe merkezinde vücut bulduğunu söyleyen Başkan Togar ‘‘Aydınlık yarınların asıl sahibi gençlerimizi çağın her türlü bilgi birikimi ile donatırken onların boş vakitlerini değerlendirecekleri mekanları çoğaltmaya gayret ediyoruz. Bizlerin ve bakanlıklarımızın yaptığı ve yapacağı bu ve bu gibi tesisler gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve boş vakitlerini farklı aktivitelerle değerlendirirken birçok kazanım da elde etmesini sağlamaktadır. Bu anlamda yapılan gençlik merkezleri büyük bir görevi yerine getiriyor. Gençlik Merkezimizin hizmete girmesiyle birlikte ilçemizde gençlik ve yeni nesiller açısından çok önemli ve faydalı bir yatırım görevini yerine getirmeye başladı” ifadelerini kullandı.

Gençlik Merkezinde 18 Mart ve Afrin konulu sergi

İlçe Gençlik Merkezinde açılan resim sergisini ziyaret eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Gençlik Merkezde yürütülen resim kurslarında evlatlarımızın 18 Mart ve Afrin konulu resimlerinde oluşan sergisini gezdik. Gerçekten çok güzel eserler ortaya koymuşlar. Evlatlarımızın gönlünden geçenleri, duygularını kağıda resmetmeleri o duyguları yansıtması gerçek bir başarı. Evlatlarımızı ve öğretmenlerimizi kutluyoruz. Serginin ardından gençlik merkezimizdeki diğer kurslarımızı gezerek öğrencilerimize başarılar diledik. Gençlik Merkezimiz açıldığı günden bugüne kadar binlerce öğrencimize, gencimize kucak açarak büyük ve önelmiş bir görevi yerine getirdi” dedi.     


Yayın Tarihi: 14/03/2018