Taksicilerimizin Hakkını Birilerine Kaptırmayız, Yedirtemeyiz


Taksicilerimizin Hakkını Birilerine Kaptırmayız, Yedirtemeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin iftar programında yaptığı konuşmada, “Tıpkı menzile kilitlenen şoför kardeşlerim gibi 16 yıldır gözümüzü bir an olsun yoldan ve ulaşmak istediğimiz hedeflerimizden ayırmadık. Sabrettik, sebat ettik, yeri geldi baldıran zehri içtik, ama hamdolsun sonunda ülkemizi tarihinin en büyük hizmetleriyle buluşturduk” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada en zahmetli mesleklerden birisinin şoförlük olduğunu belirterek, ömrü yollarda direksiyon başında geçen otobüs şoförlerinin hikâyesinin, aynı zamanda Türkiye’nin hikâyesi olduğuna işaret etti. “Türkiye’nin kalkınma yolculuğunun nereden nereye geldiğinin en yakın şahidi sizlersiniz. Siz, şehir iç ve şehirlerarası ulaşımda bu ülkenin 16 yılda nasıl büyük bir değişim yaşadığını ilk elden bilenlersiniz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 yıl önce ülke yönetimini devraldıklarında ulaşım alt yapısının millete yaraşır bir seviyede olmadığını hatırlattı.

“TAKSİCİLERİMİZİN HAKKINI BİRİLERİNE KAPTIRMAYIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında kamuoyunu bir süredir meşgul eden alternatif taksi uygulaması UBER ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. “O iş bitti, artık böyle bir şey yok” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda bütün yetkinin Vali’de olduğunu söyleyerek, “Böyle kendine göre yok özel taksicilik sistemini UBER’le, yok böyle bir şey, kusura bakmasınlar. Bunların üzerine trafik gidecek, gereğini yapacak. Çünkü biz taksilerimizin, taksicilerimizin hakkını birilerine kaptırmayız, yedirtemeyiz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Kaliteli hizmetin, kaliteli ürünün asla müşteri sıkıntısı olmaz. İşini iyi yapan, düzgün yapan, yolcusuna değer veren muhakkak kazanır. Bu açıdan özel halk otobüsçülerimizin başarılı bir imtihan verdiklerine inanıyorum. Kimi zaman basına yansıyan menfi haberlerin de sektörün gerçeğini yansıtmaktan ziyade, bireysel sıkıntılar olduğunu özellikle düşünüyorum.”

Sayısı az da olsa bu tarz kötü örneklerin yaşanmasını istemediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Şoförlerimize düşen görev, bu tür hadiselerin üstüne süratle giderek bir daha tekrarlanmamasını temin etmektir. Unutmayın, siz iyi olursanız, büyümeye, kazanmaya, rakiplerimize fark atmaya devam ederseniz. Siz vatandaşlarımızla bağınızı güçlü tutarsanız, onlar tarafından tercih edilmeyi sürdürürsünüz” şeklinde konuştu.

Kaynak: tccb.gov.tr


Yayın Tarihi: 01/06/2018