Taksiciler Turizm Eğitimi Alacak


Taksiciler Turizm Eğitimi Alacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, ‘İstanbul Taksicilerine Turizm Eğitim Programı’ başlatıyor.

Bakan Ersoy: “Dünyadaki örnekleriyle paralel olarak taksicilere yeni bir ekran sistemi bağlanıyor. Yeni bir uygulama, yeni bir aplikasyon. İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifine bağlı, havalimanında hizmet veren 600'ün üzerinde taksi var. Bunların 400'e yakınına şu ana kadar bağlandı. Önümüzdeki temmuz ayı içinde tamamına bu sistem bağlanmış olacak.”

Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizm politikalarında başlattığı değişim hareketini sektöre dair her ayrıntı için uyarlıyor. Turizmin her alanında gerekli görülen projeler hazırlanıp hızla uygulamaya geçiliyor. Bu çalışmaların son örneği İstanbul taksicilerine verilecek turizm eğitimi.

Eğitim ilk olarak İstanbul Yeni Havalimanı’ndaki taksicilere verilecek. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bugün havalimanındaki taksicilerle bir araya geldi.

Dünyadaki örnekleriyle parelel olarak taksicilere yeni bir ekran sistemi bağlandığını vurgulan Bakan Ersoy, uygulamayı ‘yeni bir sistem’, ‘yeni bir aplikasyon’ olarak tanımladı.  Sistemin İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifine bağlı ve havalimanında hizmet veren 600’ün üzerindeki taksinin 400’e yakınına bağlandığını ifade eden Bakan Ersoy, önümüzdeki temmuz ayında ise tamamına bağlanacağını söyledi.

Türkiye olarak turizmde bir değişikliğe gittiklerini, nicelikli turistin yanında nitelikli turiste de ağırlık vereceklerini hatırlatan Bakan Ersoy, nitelikli personel ve hizmet ihtiyacına dikkati çekerek, bunun da eğitimle gerçekleşebileceğini söyledi.

Türkiye’ye gelen her üç turistten birinin İstanbul'dan giriş yaptığını belirten Bakan Ersoy, bunların büyük bölümünün de İstanbul Havalimanı'nı kullandığını kaydetti.

Taksicilerin pilot eğitimi olarak İstanbul Havalimanı'nı seçtiklerini dile getiren Bakan Ersoy, ilk etapta taksicilerin eğitimiyle ilgili çalışmaların başlatılacağını, İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA tarafından taksicilerin "SCL 90-R" psikolojik tarama testinden geçirileceğini kaydetti.

Bu taramadan elde edilen sonuçlara göre taksicilerin belirli bölümlere ayrılacağını, eğitimlerin 60 kişilik salonda başlayacağını ifade eden Bakan Ersoy, ilk olarak davranış ve turizm konusunda dersler verileceğini söyledi.

Kaynak: kultur.gov.tr

 


Yayın Tarihi: 19/06/2019