Yıldızlar Karması Teröre Karşı Sahaya Çıktı


Yıldızlar Karması Teröre Karşı Sahaya Çıktı

Son dönemde yaşanan terör olaylarına karşı Spor Toto Süper Lig'de forma giyen yerli ve yabancı futbolcuların katıldığı  "Yıldızlar Karması" dayanışma maçı organizasyonu BJK Vodafone Arena'da yapıldı.

Cumhurbaşkanlığının himayesinde, Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı koordinasyonunda gerçekleştirilen organizasyona, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,  TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ,  Süper Lig ve TFF 1. Lig kulüplerinin başkanları, yöneticileri ve teknik direktörleri, şehit aileleri ile siyaset, spor ve sanat dünyasından birçok isim katıldı.

İstiklal Marşı, saygı duruşu ve şehitler için okunan Kuran-ı Kerim'in ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin terörle mücadelede tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşadığını söyledi. Terör örgütlerinin gözlerini kan ve kin bürümüş şekilde, önlerine çıkan herkesi katletmeye, canını acıtmaya, gözyaşı döktürmeye gayret ettiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Önceki hafta sonu burada, hemen stadımızın üst tarafında biri araçla biri canlı bomba olarak iki hain saldırı yaşadık. Beşiktaş-Bursaspor maçından sonra gerçekleşen bu saldırılarda, 37'si polis 44 şehit ve 238 yaralı verdik. Geçtiğimiz hafta sonu da bu defa Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlerimizi taşıyan halk otobüsüne araçlı bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 14 askerimiz şehit oldu, 60 yaralımız var. Önceki gece de Ankara'da Rusya Federasyonu Büyükelçisi Karlov, alçakça bir saldırı, bir suikast sonucu hayatını kaybetti. Ayrıca dün sabah Suriye'de El Bab'da 15 şehidimiz var. Bunun karşılığında da bine yakın DEAŞ'lıyı, askerimiz ve Özgür Suriye Ordusu öldürdü."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 1,5 yıla bakıldığında kesintisiz mücadeleyle dolu aynı zamanda çok sayıda şehit ve gazinin olduğu bir dönemin yaşandığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fakat ben şuna inanıyorum, polisimiz, askerimiz, köy korucularımız ve bu millet, terörü bir ve beraber olarak bitirecektir. Yeter ki bir olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Benim milletimden ricam şudur. Biz tek milletiz. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abazasıyla, Boşnağıyla 80 milyon tek millet biz, tek bayrak, şehidimizin kanının rengi, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, her yıldız bir şehittir. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Tek vatan. 780 bin metrekarede tek vatan. Öyle Güneydoğu'da şöyle olacakmış, şurada şöyle olacakmış, burada böyle olacakmış.... Bedelini ödersiniz ve ödüyorsunuz. 780 bin kilometre kareyle tek vatan, tek devlet. Türkiye Cumhuriyeti'nden başka bizim devletimiz yok. Tek devlet. Böylece birbirimize sarılacağız ve Allah'ın izniyle Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağız."

Türkiye Futbol Federasyonuna, sponsor firmalara ve futbolculara bu anlamlı buluşmayı sağladıkları için teşekkür eden Erdoğan, "Bütün bunlar, bizim birliğimizin, beraberliğimizin nişanesi olsun." dedi.

Şehitlerimizin çocukları, Yıldızlar Karması oyuncuları, Teknik Direktörler, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve kulüp başkanları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte sahaya çıktı ve hep birlikte İstiklal Marşı tekrar söylendi.

Maçtan önce yapılan açıklamada organizasyon kapsamında 50 milyon 630 bin lira bağış toplandığı belirtildi. Organizasyonda sponsorluk gelirleri, bağışlar ve yayın haklarından elde edilecek gelirler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aracılığıyla şehit ailelerine bağışlanacak. Etkinliğe sponsor olan ve bağışta bulunan kurum ile kuruluşların logoları da stat içi led ekranlarında yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şehitlere Saygı Maçı"nda sembolik başlama vuruşunu yaptı. Sahada bulunan teknik direktör, futbolcu ve güvenlik görevlileriyle seremoniye katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra orta çizgiye geldi. Futbolcular sahada ısınırken sembolik başlama vuruşunu yapan Erdoğan, pasını Antalyaspor'un golcüsü Samuel Eto'o'ya verdi.

Yıldızlar Karması, Yabancı Yıldızlar Karması'nı 4-3 yendi

22 kişilik Yerli Yıldızlar Takımı, Tolga Zengin, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan (Beşiktaş), Volkan Babacan, Yalçın Ayhan, Emre Belözoğlu (Medipol Başakşehir), Abdulaziz Demircan (Atiker Konyaspor), Ahmet Yılmaz Çalık, Selçuk Şahin (Gençlerbirliği), Elyasa Süme (Gaziantepspor), Mehmet Topal (Fenerbahçe), Mahmut Akan (Kardemir Karabükspor) Soner Aydoğdu, Mehmet Akyüz (Akhisar Belediyespor), Gökay İravul, (Aytemiz Alanyaspor), Cem Özdemir (Adanaspor) Mehmet Ekici (Trabzonspor), Selçuk İnan (Galatasaray), Erdal Kılıçaslan (Osmanlıspor), Serdar Özkan (Antalyaspor), Turgut Doğan Şahin (Kasımpaşa) ve Umut Bulut'tan (Kayserispor) oluştu.

Yaban Yıldızlar Takımı'nda milli kaleci Harun Tekin de bulundu. Harun'la birlikte 19 kişiden oluşan Yabancı Yıldızlar Takımı'nda Fabricio, Talisca, Aras Özbiliz (Beşiktaş), Musa Muhammed, Rotman (Medipol Başakşehir), Miranda (Gaziantepspor), Josef de Souza (Fenerbahçe), Poko (Kardemir Karabükspor), N'Guemo (Akhisar Belediyespor), Abdoulaye Ba (Aytemiz Alanyaspor), Viera (Adanaspor), Chedjou, De Jong, Sneijder (Galatasaray), Szukala (Osmanlıspor), Eto'o (Antalyaspor), Shala (Kasımpaşa) ve Kweuke (Çaykur Rizespor) yer aldı.

Bütün futbolcuların forma giydiği maç, 30'ar dakikalık iki devre halinde oynandı. Maçın 22. dakikasında Yerli Yıldızlar Takımı'nda Serdar Özkan'ın ceza sahasında yerde kaldığı pozisyonda hakem Cüneyt Çakır, penaltı noktasını gösterdi. Emre Belözoğlu, 23. dakikada penaltı atışında topu filelere gönderdi ve Yerli Yıldızlar Takımı, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda, 35. dakikada Yerli Yıldızlar Takımı, Selçuk Şahin'in golüyle 2-0 öne geçti. Yabancı Yıldızlar Takımı, 37. dakikada Josef de Souza'yla farkı bire indirdi: 2-1. Yerli Yıldızlar Takımı, 43. dakikada Mehmet Akyüz'ün şık golüyle durumu 3-1 yaptı. Yabancı Yıldızlar Takımı, 48. dakikada Kweuke'nin golüyle farkı bir kez daha 1'e indirmesine rağmen 51. dakikada Yerli Yıldızlar Takımı, Selçuk İnan'la bir gol daha buldu: 4-2. Kwueke, Yabancı Yıldızlar Takımı adına 52. dakikada bir gol daha attı ve skoru belirledi: 4-3.

Karşılaşmada atılan gollerden sonra bütün futbolcular, "asker selamı" verdi. İki takım futbolcuları, atılan 7 golde de yan yana gelip tribünlere asker selamı vererek ortak hareket etti.

Futbolcuların bu hareketine FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır da katıldı. Maçı yöneten Çakır da gollerden sonra futbolcuların yanına giderek asker selamı verdi.

Maç sonrası TFF Başkanı Yıldırım Demirören, tüm oyuncu ve teknik adamları tebrik etti.

Kaynak: tff.org


Yayın Tarihi: 22/12/2016