Türkiye, EURO 2024’e Aday


Türkiye, EURO 2024’e Aday

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören: "Daha evvel 3 kez müracaat ettiğimiz, bugün 4. kez yola çıktık" dedi.

2024 Avrupa Şampiyonası Adaylık Bilgilendirme Toplantısı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören tarafından TFF'nin Beykoz-Riva'daki idari merkezinde gerçekleştirildi.

Bugün 4. Kez Yola Çıktık

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in basın toplantısında şunları söyledi: "Sayın bakanım, değerli konuklar, değerli yönetim kurulu üyeleri arkadaşlarım, değerli hocamız, değerli basın mensupları hoş geldiniz. Bugün Türk futbolu adına hayırlı bir iş için bir araya geldik. Daha evvel 3 kez müracaat ettiğimiz, bugün 4. kez yola çıktığımız 2024 Avrupa Şampiyonası adaylığı için beraberiz. Aday olabilmek için son tarih 3 Mart 2017. Biz 2 Mart 2017 tarihinde başvurumuzu yapıyoruz. Daha sonra da kazanan açıklanacak. Türkiye, Avrupa'da; hatta dünyada 32'ye varan stat yatırımıyla tek örnek ülke. Senelerce yapılan müracaatlarda maalesef hep belli bir şekilde bu şampiyonayı alamadık. Hatta bazen 1 oyla kaybettiğimiz bile oldu. Bu sefer bu şampiyonayı almayı hak ettiğimize inanıyoruz. Ben destekleri için Sayın Spor Bakanımıza; Sayın Başbakanımıza ve tabiki Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Bu yolda hep beraber ortak hareket edeceğimize inanıyorum. Hayırlı olsun tekrar. "

Avrupa'da Bir Numarayız

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise şöyle konuştu: " Yıldırım başkanımızın söylediği gibi önemli bir açıklamanın, önemli bir kararın ve başlangıcın duyurusunu yapıyoruz. Biz tabi Federasyon Başkanımız ile bu konuyu kaç zamandır görüşüyoruz. İstişareler yapıyoruz. Biz birkaç zamandır biliyoruz ama böyle özel bir toplantı ile duyurmak istedik. Sayın Cumhurbaşkanımızın oluru ve talimatlarını aldık. Sayın Başbakanımıza adaylığımızı bildirdik ve olurunu aldık. Bu anlamda ülkemizin en üst makamında bulunan siyasi iradenin desteğini almış olarak bu yola çıkıyoruz. İnşallah sonuçları ülkemiz, milletimiz ve bölgemiz için güzelliklere vesile olur. Bölgemize bereket getirir. 3 Mart 2017 adaylık için son tarih. Federasyonumuz başvuruyu yapacak ve süreç başlayacak. Açıkça dile getirebilirim ki siz de buradaki güzel panoda görüyorsunuz Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın talimatlarıyla stat konusunda büyük bir atılım içine girmiştir. Şu an Türkiye’de inşa edilen stadyumlara baktığınız zaman bize rakip olan bir tek ABD var. Onun da ölçeği belli. Avrupa'da bir numarayız. Bu altyapı açısından nereden nereye geldiğimizin en güzel göstergesidir. Yıllardır sporun içinde olan duayen basın mensuplarımız, spora emek veren bir çok yöneticimiz, spor insanları, kulüpler; yapılan bu altyapı imkanlarına şahit olan insanlardır. Ümit ediyorum ki adaylığımızın olumlu şekilde sonuçlanmasıyla alacağımız mesafe çok farklı olacak.

Türkiye'nin evsahipliği konusundaki kabiliyeti ve gücü şu sıralar Erzurum'da icra edilen EYOF'ta sergileniyor. EYOF'ta gençler arasında bir mücadele var. Sportif anlamda birliktelik söz konusu. Bir hazırlık var. Bunun ne kadar önemli olduğunu anlatmak istiyorum. Daha önce de söyledim. EYOF organizasyonunu Türkiye'den almak isteyen çok oldu. Aslında biz 2019'da evsahipliği yapacaktık ancak 2017'nin evsahibi olan Bosna Hersek rica etti. Kendilerinin bu turnuvayı yapamayacaklarını ve bizim evsahipliğimizde olmasını istediler. 4 yıllık periyodu 2 yıla indirdik. Şunu açıkça söylemek istiyorum. Bu organizasyonu elimizden almak isteyenler çok oldu. Ama Türkiye gücünü gösterdi. Büyük organizasyonlara ilk adımı atıyoruz. Türkiye böylesine büyük organizasyonlara her zaman adaydır. Türkiye kararlıdır ve bunu yapacaktır. Ben hepinize ilginiz için teşekkür ediyorum.

Konuşmaların ardından Bakan Kılıç ve Başkan Demirören basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Basın toplantısının ardından Bakan Akif Çağatay Kılıç, TFF Başkanı Demirören ve TFF Yönetim Kurulu üyeleri hatıra fotoğrafı çekirdi. Bakan Kılıç, bir süre TFF'nin Riva'da bulunan merkezinde düzenlenen TFF Yönetim Kurulu Toplantısı'na da katıldı.

Kaynak: tff.org


Yayın Tarihi: 14/02/2017