Başkan Yılmaz; ‘ Travmasını Hala Yaşıyoruz’


Başkan Yılmaz; ‘ Travmasını Hala Yaşıyoruz’

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 20 Ocak 1989 yılında deplasman maçına giderken geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden Samsunspor teknik direktörü Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır ve Zoran Tomiç ile otobüs şöförü Asım Özkan için kazanın 28. Yılı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Yılmaz mesajında, Samsunspor kulübünün kentin en önemli markalarından birisi olduğunu ifade ederek; “Bundan tam 28 yıl önce Samsun’umuzu olduğu kadar tüm ülkemizi de derinden etkileyen ve travmasını aradan geçen yıllara rağmen hala üzerimizde hissettiğimiz elim bir trafik kazası yaşadık. Sportif başarılarının zirvesinde olan, gencecik pırıl pırıl gençlerimizi, teknik direktörümüzü ve bir kulüp çalışanımızı o kara günde ebediyete uğurladık. Türk spor kamuoyu olsun, sıradan vatandaşlarımız olsun hepimiz o dönemde Samsunsporumuzu başarıdan başarıya koşturan ve Samsun halkı olarak bağrımıza bastığımız gencecik aslanlarımızı kaybetmenin acısını yaşadık.

Bu güzide kulübümüzün bir dönem Başkanlığını da yapmış birisi olarak bu trajediyi ne ben ne de vefakar Samsun Halkı unutmadık ve unutmayacağız. Spor şehitlerimizin unutulmaması için de elimizden geleni yapıyoruz ve yapacağız. Ben bu değerli kardeşlerime bir kez daha Allah’tan Rahmet Diliyor ve böyle içimizi yakan, bizi kahreden olayların bir daha yaşanmamasını Rabbimden diliyorum” dedi.


Yayın Tarihi: 19/01/2017