Bakan Çağatay Kılıç Hatay'daki Gençlik Kampının Açılışını Yaptı


Bakan Çağatay Kılıç Hatay'daki Gençlik Kampının Açılışını  Yaptı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,

"Bu kamplar hükümetimizin bütün gençliğimize sunmuş olduğu en büyük imkanlardan birisidir"

"Ülkemizin kardeşliğine birliğine beraberliğine siz gençler katkı vereceksiniz"   

"Bu imkanlar; sizin kullanımınız, kendinizi geliştirmeniz ve birbirinizi tanımanız için sunuluyor"

Gençlik ve Spor  Bakanı Akif Çağatay Kılıç,   Türkiye’nin dört bir yanındaki gençlerin, gençlik kamplarında bir araya gelerek sosyal, sportif anlamda  unutamayacakları zamanlar geçirdiklerini  belirtirken, "Bu kamplar hükümetimizin bütün gençliğimize sunmuş olduğu en büyük imkanlardan birisidir. Burada birbirinizle tanışarak, kaynaşarak, sosyal aktivite yaparak  kendinizi geliştireceksiniz. Ülkemizin kardeşliğine birliğine beraberliğine sizler katkı vereceksiniz" dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, Hatay'daki programlarının ikinci gününde Hatay Arsuz Uluçınar Anadolu Değerleri Gençlik Kampı’nın açılışını gerçekleştirdi.  Açılışta açıklamalarda bulunan Bakan Çağatay Kılıç,  gençlerden eğitmenlerin yönlendirmesi ve gözetimi eşliğinde kamptaki bütün imkanlardan faydalanmalarını istedi.

Gençlik kamplarını yılın 365 günü kullanma amacıyla yola çıktıklarını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "Bize 'bunların hazırlığı 3-5 sene sürer' dediler. Ama biz bu çalışmaları bir sene içerisinde bitirdik. Şu anda gördüğünüz gibi sömestr tatilinde sizlerin hizmetine sunduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere vermiş olduğu talimatlar açıktır. Milletimiz, gençlerimiz, evlatlarımız için kaybedecek bir saniyemiz dahi yoktur” diye konuştu.

"Bu imkanlar; sizin kullanımınız, kendinizi geliştirmeniz ve birbirinizi tanımanız için sunuluyor"

Kampların Türkiye’nin dört bir yanındaki gençlerin kaynaşması için önemli olduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, “Şu anda Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda kalan ağabeylerinizin  ve ablalarınızın da yapmış olduğu kamplar var. Sizlerin de katıldığı kamplar var.  Bunlar inşallah böyle devam edecek. Ama şunu da bilmeniz gerekiyor; bütün bu imkanlar, sizin kullanımınız, kendinizi geliştirmeniz ve birbirinizi tanımanız için sunuluyor. Buraya Aksaray’dan gelen kardeşimiz var, Kahramanmaraş’tan gelen kardeşimiz var. Ülkemizin çok farklı bölgelerinden, illerinden gelip burada birbirinizi tanıyarak, kaynaşacaksınız. Ülkemizin geleceğinin belirlenmesinin en önemli unsurları sizler olacaksınız”  ifadelerini kullandı.

“Kampa gelenler Bakanlığımız tarafından sigortalıdır”

Kampa gelen herkesin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sigortalı olduğunu ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “Şimdi kampları eleştirmek isteyenler olacaktır. Baştan şunu söyleyelim. Evlerinizden çıkıp buraya gelinceye kadar, burada kaldığınız süre içerisinde ve eve gidene kadar hepiniz sigortalısınız.Hatay'ı her yönüyle tanıma fırsatınız olacak.  Dolayısıyla evlerinize döndüğünüzde Hatay'da neler olup bittiğini de bir nebze olsun yerinde görmüş olacaksınız" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin dört bir yanındaki  gençlik merkezlerinin hayata geçirildiğini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, "Gençlik merkezlerimizde sportif, sosyal  anlamdaki imkanları sonuna kadar kullanın.  Kendinizi

geliştirmek için bu adımları hayata geçirin. Şu anda burada olduğumuz için özellikle belirtmek istiyorum;  Hatay'da yakın zamanda 4 gençlik merkezinin hizmete açacağız"  şeklinde konuştu.

"Bu kamplar hükümetimizin bütün gençliğimize sunmuş olduğu en büyük imkanlardan birisidir"

"Bu kamplar hükümetimizin bütün gençliğimize sunmuş olduğu en büyük imkanlardan birisidir" diyen Bakan Çağatay Kılıç,   sözlerini şöyle tamamladı:

"Burada birbirinizle tanışarak, kaynaşarak, sosyal aktivite yaparak  kendinizi geliştireceksiniz. Ülkemizin kardeşliğine birliğine beraberliğine sizler katkı vereceksiniz.  Velilerimize sesleniyorum,   gençlerimize en güzel karne hediyesi zannediyorum bu kamplarda bir araya gelerek farklı sportif ve sosyal alanlarda yapacakları çalışmalara destek  vermektir. Karnesinde zayıf notu olan öğrencilerimiz ikinci dönem daha çok çaba sarf ederek  inşallah bunu telafi edecekler.  Velilerimiz yine de onların sosyal ve sportif anlamda  kendilerini geliştirmeleri konusunda  destek versinler.  Kurumumuza bağlı tüm çalışanlarımızda bu anlamda onlara destek vermek için hazırlar"

Bakan Çağatay Kılıç, konuşmasının sonunda gençlere, "Gençlerden Ecdadına Mektup" adlı kitabı hediye etti. Kamp alanını gezerek incelemelerde bulunan Bakan Çağatay Kılıç, gençlerle sohbet etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,  kentteki temasları kapsamında  inşaatı devam eden Hatay Stadı'nda  incelemelerde bulundu.  Hatay Arkeoloji Müzesi'ni  gezen Bakan Çağatay Kılıç Belen Belediyesi'ni de ziyaret etti.

 


Yayın Tarihi: 22/01/2016