Avrupa’da Rakiplerimiz Belli Oldu


Avrupa’da Rakiplerimiz Belli Oldu

Avrupa’daki temsilcilerimiz Trabzonspor, Fenerbahçe, Demir Grup Sivasspor, Medipol Başakşehir ve Konyaspor'un rakipleri belli oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu 

Temsilcimiz Trabzonspor'un mücadele edeceği UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2022-2023 sezonu play-off turu kuraları çekildi.

İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA genel merkezinde gerçekleştirilen kura töreninin ardından eşleşmeler belli oldu. Trabzonspor, Danimarka ekibi Kopenhag ile eşleşti. 

Play-off turunun ilk maçları 16-17 Ağustos, rövanşları ise 23-24 Ağustos'ta yapılacak. Temsilcimiz, bu turda ilk maçını deplasmanda, ikincisini ise evinde oynayacak.

Tur atlayan takımlar, UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına kalacak. Elenen ekipler ise yoluna UEFA Avrupa Ligi gruplarında devam edecek.

UEFA Avrupa Ligi play-off turu

Temsilcilerimiz Fenerbahçe ve Demir Grup Sivasspor'un mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi'nde play-off turu kura çekimi yapıldı. 

İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA genel merkezinde gerçekleştirilen kura çekimiyle play-off eşleşmeleri belirlendi.

Turnuvaya play-off aşamasında katılan Demir Grup Sivasspor, Malmö (İsveç) ile F91 Diddeleng (Lüksemburg) arasındaki 3. tur eşleşmesini geçen tarafla karşılaşacak.

Fenerbahçe ise 3. turda Çekya temsilcisi Slovacko'yu elemesi halinde play-off turunda Avusturya ekibi Austria Wien ile mücadele edecek.

İki temsilcimiz de ilk maçlarını deplasmanda oynayacak.

Play-off turunda maçlar, 18 ve 25 Ağustos'ta yapılacak. Tur atlayan takımlar, UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalacak. Elenen ekipler ise yoluna UEFA Avrupa Konferans Ligi gruplarında devam edecek.

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu

Temsilcilerimiz Medipol Başakşehir ve Konyaspor'un mücadele ettiği UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde play-off turuna kalmaları halinde muhtemel rakipleri belirlendi.

İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA genel merkezinde gerçekleştirilen kura çekiminin ardından Medipol Başakşehir, 3. eleme turunda İzlanda ekibi Breidablik'i geçmesi halinde play-off turunda Lilleström (Norveç)-Royal Antwerp (Belçika) eşleşmesini geçen takımla karşılaşacak.

Konyaspor'un 3. eleme turunda Lihtenştayn'ın Vaduz ekibini elemesi halinde play-off turundaki rakibi ise Neftçi (Azerbaycan)-Rapid Wien (Avusturya) eşleşmesini geçen takım olacak.

İki temsilcimiz de play-off turuna kalması halinde ilk maçını evinde, rövanşını ise deplasmanda oynayacak. Play-off turunda ilk maçlar 18 Ağustos, rövanşları 25 Ağustos'ta yapılacak.

UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda Çekya temsilcisi Slovacko ile karşılaşacak Fenerbahçe, rakibine elenmesi halinde Avrupa yolculuğuna Konferans Ligi play-off turundan devam edecek.

Temsilcimiz, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nden yola devam ederse bu turda AIK (İsveç)-Shkendija (Kuzey Makedonya) eşleşmesini geçen takımla gruplara kalmak için mücadele verecek.

Kaynak: tff.org


Yayın Tarihi: 02/08/2022 - 16:44