Avrupa Yıldız ve Genç Kızlar Boks Şampiyonası’nda Tarihi Başarı


Avrupa Yıldız ve Genç Kızlar Boks Şampiyonası’nda Tarihi Başarı

Türkiye’nin ev sahipliğinde Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Ordu Valiliği ve Türkiye Boks Federasyonu ortaklığında düzenlenen Avrupa Yıldız ve Genç Kızlar Boks Şampiyonası sona erdi.

17 MADALYA KAZANDIK

Altınordu ilçesi Durugöl Spor Salonu’nda organize edilen şampiyonaya 21 ülkeden yaklaşık 200 bayan boksör katıldı. Şampiyonada Yıldız ve Genç Boks Milli Takımımız; 6 altın, 2 gümüş ve 9 bronz olmak üzere toplam 17 madalya kazanarak tarihi bir başarıya imza attı.

RUSYA’NIN ARDINDAN İKİNCİ OLDUK

Durugöl Spor Salonu’nda bir haftadan bu yana devam eden şampiyonanın son gününde gerçekleşen final maçları nefesleri kesti. İlk olarak yıldızlar kategorisinin final maçlarının oynandığı organizasyonda millilerimiz 3 altın ve 1 gümüş kazandı. Yıldız sporcularımız şampiyonayı 3 altın, 2 gümüş ve 6 bronz olmak üzere toplam 11 altınla tamamladı ve Rusya’nın ardından ikinci oldu.

Gençler kategorisinde ise finalde iki maça çıkan millerimiz, 2’de 2 yaparak iki altın madalyayı daha ülkemize kazandırdı. Gençler kategorisinde millerimiz 3 altın, 3 bronz kazandı ve Rusya’nın ardından takım hâlinde ikinci oldu.

MADALYALAR SAHİPLERİNİ BULDU

Şampiyonada dereceye giren sporcularımıza, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç tarafından madalyaları takdim edildi. Türkiye, genç ve yıldızlar kategorisinde adını tüm dünyaya duyurdu.

Şampiyonanın yıldızlar kategorisinde 46 kiloda Hatice Akbaş, 48 kiloda Beyza Saraçoğlu ve 52 kiloda Ayten Çumentor altın madalya kazanan isimler oldu.

Gençler kategorisinde ise 75 kiloda sporcumuz Busenaz Sürmeneli, 60 kiloda sporcumuz Urguya Us ve 64 kiloda sporcumuz Çağla Aluç altın madalya kazanarak şampiyon oldu.

Buna göre yıldız ve gençlerde ülke sıralaması şöyle oluştu:

Yıldızlar:

1- Rusya: 7 altın, 4 gümüş

2- Türkiye: 3 altın, 2 gümüş, 6 bronz

3- İngiltere: 1 altın, 3 gümüş, 1 bronz

Gençler:

1- Rusya: 4 altın, 5 gümüş

2- Türkiye: 3 altın, 3 bronz

3- Ukrayna: 3 gümüş, 3 bronz


Yayın Tarihi: 26/09/2016