Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Atiker Konyaspor


Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Atiker Konyaspor

2016-2017 Sezonu Ziraat Türkiye Kupası final maçında Ziraat Türkiye Kupası finalinde normal süresi ve uzatmaları 0-0 beraberlikle sonuçlanan müsabakada Medipol Başakşehir'i penaltılarda 4-1 yenen Atiker Konyaspor, kupayı kazandı.

Eskişehir Yeni Stadyumu'nda oynanan ve Fırat Aydınus'un yönetiği 55. Ziraat Türkiye Kupası final maçında Atiker Konyaspor'da Hora, Bajic, Vukovic ve Skubic kullandıkları penaltı atışlarını gole çevirdi. Medipol Başakşehir'de ise Emre Belözoğlu golü kaydederken Epureanu ve Cengiz Ünder penaltı atışından yararlanamadı.

Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait helikopterin düşmesi ve 13 askerimizin kazada şehit olması nedeniyle sade bir kupa töreni düzenlendi. Sahada kurulan platformda düzenlenen seremonide Atiker Konyaspor'a kupa ve madalyalarını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın takdim etti.

55. Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan ve bu kupayı ilk kez müzesine götüren Atiker Konyaspor, Spor Toto Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ile 6 Ağustos 2017 Pazar günü oynanacak Turkcell Süper Kupa müsabakasında karşılaşacak.

Stat: Eskişehir Yeni Stadyumu

Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu, Ümit Öztürk

Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Emre Belözoğlu (K), Alexandru Epureanu, Edin Visca, Jose Marcio Da Costa, Eren Albayrak (Dk. 74 Alparslan Erdem), Bekir İrtegün, Cengiz Ünder, Mahmut Tekdemir, Sheyi Emmanuel Adebayor (Dk. 82 Mustafa Pektemek 'Dk. 106 Stefano Napoleoni'), Uğur Uçar  

Atiker Konyaspor: Serkan Kırırntılı, Barry Douglas, Ali Turan (Dk. 119 Ioan Hora), Jens Jonsson (Dk. 78 Volkan Fındıklı), Ömer Ali Şahiner, Ali Çamdalı (K), Riad Bajic, Deni Milosevic (Dk. 106 Moryke Fofana), Amir Hadziahmetovic, Jagos Vukovic, Nejc Skubic

Sarı kart: Dk.107 Barry Douglas (A. Konyaspor)

Kaynak: tff.org


Yayın Tarihi: 31/05/2017