UEFA 2020 Şampiyonlar Ligi Finali İstanbul'da


UEFA 2020 Şampiyonlar Ligi Finali İstanbul'da

UEFA Yönetim Kurulu, 2005 yılındaki unutulmaz finalin ardından 2020 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nin de İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanmasına karar verdi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de gerçekleşen UEFA Yönetim Kurulu toplantısında, 2020 UEFA Şampiyonlar Ligi Final müsabakasının 30 Mayıs 2020 tarihinde yapılması kararlaştırıldı.

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Liverpool ile Milan arasında oynanan 2005 Şampiyonlar Ligi Finali, en muhteşem Şampiyonlar Ligi finallerinden biri olarak izleyenlerin hafızalarına kazınmıştı.

Stadyum, Türkiye'nin EURO 2024 adaylık dosyasında da çok önemli bir yere sahip. UEFA'nın büyük güvenini gösteren karar ile Türkiye, tarihi bir finale daha imza atarak organizasyon gücünü bir kez daha kanıtlayacak. 

Türkiye, ayrıca iki yıl üst üste Avrupa'nın kulüpler bazında üç önemli finalinden ikisine ev sahipliği yapacak. UEFA Yönetim Kurulu, daha önce de 2019 Süper Kupa'nın 14 Ağustos 2019 tarihinde Beşiktaş'ın stadyumu Vodafone Park'ta oynanmasına karar vermişti.

Demirören: "UEFA'nın Türkiye'ye inancının göstergesi"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, "Avrupa ve dünya futbol takvimlerindeki en önemli mücevherlerden biri olan 2020 UEFA Şampiyonlar Ligi finaline ev sahibi olarak duyurulmaktan çok memnunuz. Finalin ikinci kez bize verilmesi Avrupa futbol ailesinin ve UEFA'nın Türkiye'ye duyduğu güven ve inancın güçlü bir göstergesi.  Uluslararası bir finale ev sahipliği yapmak için olağanüstü kabiliyetimiz var. İstanbul ve Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nun büyüsünü iki yıl boyunca Avrupa ve ötesinden oyuncular ve taraftarlarla paylaşmayı ümit ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: tff.org


Yayın Tarihi: 23/05/2018