Sivilce Tedavisinde Doktor Desteği Şart


Sivilce Tedavisinde Doktor Desteği Şart

Büyük Anadolu Hastaneleri'nden 'Sivilce' uyarısı, sivilce tedavisi için sakın geç kalmayın.

Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi doktorlarından Deri ve Zührevi Hastalıklar (Cildiye) Uzmanı Uzm. Dr. Fikret Kaya, kulakdan dolma bilgiler doğrultusunda yanlış yapılan sivilce tedavisinin vücutta iz bıraktığını belirterek uyarılarda bulundu.

Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi doktorlarından Deri ve Zührevi Hastalıklar (Cildiye) Uzmanı Uzm. Dr. Fikret Kaya

sivilce yani akne tedavisinde yapılan tıbbi doğrular hakkında bilgiler verdi.

Uzm. Dr. Fikret Kaya, "Cilt hastalıklarından birisi olan sivilce (akne), genelde ergenlik döneminde başlar ve tedavi edilmediği takdirde kalıcı izler bırakabilir. Derinin yağ oranı bakımından yüksek olan yerlerinde çıkar ve deride kırmızı sivilce, kist, siyah nokta şeklinde kendini göstermektedir.

Yağ bezlerinin çok büyük bir kısmı kıl köklerinin içindedir. Bu bezlerin, cilde açılan kanalları vardır. Bu kanallar tıkanırsa sivilceler meydana gelir.

Sivilce tedavisi konusunda halk arasında yaygın olarak doğru sanılan bilgilerin aslında çoğunun yanlış olduğu tedaviyi güçleştiren en önemli sıkıntılardan biridir. Ergenlik döneminin sona ermesiyle birlikte akne probleminin de sona ereceği; bu nedenle de tedavinin gereksiz olduğu düşüncesi ise doğru değildir. Bu dönemde yeterli ve etkili bir tedavi uygulanmazsa hem deride fiziksel olarak iz kalır hem de kişisel görünüm ile ilgili olarak endişeler artacağından hasta ruhsal olarak etkilenir. Cilt gereğinden sık ve sert temizleyicilerle ve sert sürtme hareketleriyle temizlenirse akne şiddetlenebilir.

Cilt, sabah ve akşam olmak üzere, günde iki defa, cildi fazla tahriş etmeden düzenli olarak yıkanmalıdır. Böylece gözenekler açılır. Böylelikle cilt rahatlar.

Sivilce tedavisi uzun sürelidir ve iyilşemesi geçtir. Tedaviye geç yanıt veren bir cilt hastalığıdır. Kısacası düzenli ve sabırlı bir tedavi uygulanır. Bunun için bir cildiye uzmanına başvurmanız gerekmektedir" dedi.


Yayın Tarihi: 07/12/2017