Sivasspor Avrupa Ligi’nde İlk Puanını Aldı


Sivasspor Avrupa Ligi’nde İlk Puanını Aldı

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Demir Grup Sivasspor, I Grubu karşılaşmasında Karabağ'ı 2-0 mağlup etti.

Tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden Demir Grup SivassporI Grubundaki 3. maçında Azerbaycan temsilcisi Karabağ ile karşılaştı.

Yeni 4 Eylül Stadyumu’nda oynanan mücadelede temsilcimiz rakibini 2-0 mağlup etti. Demir Grup Sivasspor’un gollerini Caner Osmanpaşa ve Olarenwaju Kayode kaydetti.

Kırmızı-beyazlı ekip bu galibiyetle UEFA Avrupa Ligi’nde puanını 3’e yükselterek, Avrupa Ligi’nde ilk puanıyla tanışmış oldu.

Stat: Yeni 4 Eylül Stadyumu

Demir Grup Sivasspor: Mamadou Samassa, Marcelo Goiano, Robin Yalçın, Caner Osmanpaşa, Uğur Çiftçi, Claudemir (90′ Isaac Cofie), Fayçal Fajr, Hakan Arslan, Erdoğan Yeşilyurt (59′ Max Gradel), Casimir Ninga (67′ Yasin Öztekin), Mustapha Yatabare (59′ Olarenwaju Kayode)

Karabağ: Shahrudin Mahammadaliyev, Kevin Medina, Wilde-Donald Guerrier, Maksim Medvedev (85′ Rahil Mammadov), Badavi Hüseynov (61′ Abbas Hüseynov), Abdellah Zoubir, Gara Garayev, Uros Matic (84′ Ismayil Ibrahimli), Patrick Andrade (46′ Mahir Emreli), Filip Ozobic, Owusu Kwabena

Rıza Çalımbay: ‘Her Şeyimizle Oynadık’

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında güzel bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Çalımbay, takımını tebrik ederek, “Güzel bir galibiyet aldık. Ben takımına ve oyuncularımıza güveniyorum. İnşallah sakat arkadaşlarımızda iyileşip takıma katıldıktan sonra bambaşka bir takım olacağız.” diye konuştu.

Çalımbay, maçta oyun üstünlüğünün bizde olduğunu söyleyerek, “Bizim mutlaka bu maçı kazanmamız gerekiyordu. Çünkü kazandığımız taktirde şansımız devam edecekti. Bunun için bu maçta her şeyimiz ile oynadık. Kesinlikle bir rotasyon düşünmedik. Gözümüzde Galatasaray maçı yoktu. Bizim için önemli olan bu maçtı. Bazı kesimler bu şekilde düşünebilir. Oynamayan arkadaşlarımızın çoğu zaten sakattı. Maçın başından sonuna kadar saha ve oyun üstünlüğü bizimdi. İkinci yarının sonlarına doğru onlarda daha çok pas yaptılar ama bunu bilerek yaptık.” dedi.

Mecnun Otyakmaz: ‘Kazandık ve Mutluyuz’

UEFA Avrupa Ligi 3. maçında sahasında Karabağ’ı 2-0 mağlup eden Demir Grup Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, maçın ardından stadyum çıkışında gazetecilere açıklamada bulundu.

Otyakmaz, “Daha önce galibiyete çok yaklaşmıştık goller atmıştık ama maalesef puan alamamıştık. Bugün 3 puanla tanıştık. Dün büyük bir başarıya imza atan Başakşehir’i kutluyorum. Bugün kazandık ve mutluyuz. Dün gelen galibiyetle biz de özgüvenli hale geldik. Bugün ilk 3 puanımızı aldık. İnşallah bundan sonraki maçlarda aynısını yapmak istiyoruz. Maccabi Tel-Aviv maçıyla birlikte gruptan çıkmayı garantilemek istiyoruz.” dedi.


Yayın Tarihi: 05/11/2020