Şifayı Büyük Anadolu Hastaneleri'nde Buldular


Şifayı Büyük Anadolu Hastaneleri'nde Buldular

Tansiyon, kilo ve ilaçlardan Büyük Anadolu Hastaneleri'nde kurtuldular

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Obezite ve Metabolik Cerrahi Bölümü Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kerim Güzel, Ankara'dan gelen şeker hastası Ebru ve Mesut Köksal çiftini bir yıl arayla ameliyat ederek tansiyon, kilo ve ilaçlardan kurtulmasını sağladı.

Tip 2 diyabet (Şeker) ve Obezite hastası olan Ebru ve Mesut Köksal çifti, Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Obezite ve Metabolik Cerrahi'nde bir yıl arayla yapılan operasyon sonrası şifa buldular.

EDİRNE'DEN KARS'TAN, DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN!

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Metabolik Cerrahi ve Obezite Merkezi Edirne'den Kars'a ve dünyanın dört bir yanından gelen hastalara umut olmaya devam ediyor.

Merkezde bugüne kadar gerçekleştirilen başarılı operasyonlar sayesinde hastalar hem kilolarından hem de kullandıkları ilaçlardan kurtulma imkanı buluyorlar.

İşte bu yüz güldüren tedaviyi olanlardan sonuncusu eşinin bir yıl önce olduğu operasyon sonrası onda gördüğü değişim ve bulduğu sağlık neticesinde o da aynı yola başvuruyor.

Ankara da yaşayan şeker hastası 48 yaşındaki Mesut Köksal 1 yıl önce ameliyat olduğunu, kendisi gibi şeker hastası olan eşi Ebru Köksal'ında kendisindeki iyileşme sürecini, değişimleri görerek ve ısrarlarıyla ameliyat olduğunu söyledi.

TANSİYON, KİLO VE İLAÇLARDAN KURTULDU

Yaşadığı süreci anlatan Ebru Köksal, "2006'dan beri şeker hastasıydım. Günde 5 kez insülün alıyordum. Ameliyat olmadan önce bütün hayatımı olumsuz yönde etkiliyordu. Ameliyat olduktan sonra hayatım düzelmeye başladı kilolarımdan kurtuldum sağlıklı hale geldim. Ameliyattan sonra yaklaşık 30 kilo verdim. Ameliyattan önce kendimi halsiz, sürekli terleme ve tuvalet ihtiyacım oluyordu. Şimdi bunlar düzene girdi. İnternetten şeker hastalığı hakkında araştırmalar yapıyordum. O anda Kerim Güzel Hoca'nın ismini buldum ve araştırdım. Olumsuz birşey görmeyince Ankara'dan buraya kadar geldim ve ameliyat olmaya karar verdim. Eşimi de ikna etmek zor oldu. O da ameliyat oldu sağlığına kavuştu çok şükür. Kerim Hocamıza ve Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri çalışanlarına çok teşekkür ediyorum." dedi.

KENDİMİ YENİDEN DOĞMUŞ GİBİ HİSSEDİYORUM

Mesut Köksal ise, "Ankara'dan geliyorum ve şeker hastasıyım. Gün geçtikçe hastalığım artmaya devam etti. En son ellerimde ve ayaklarımda uyuşmalar, gözlerimde bulanıklar vardı. Vücudumda iltihaplar oluşmaya başladı. Sürekli baş ağrısı ve pek çok şeker hastalığına bağlı olan bulguları bende mevcuttu. Araştırdım ve Kerim Güzel Hocamızı bulduk ameliyat oldum. 1 sene önce eşimi ameliyat oldu. Ameliyattan sonra eşimde hiçbir rahatsızlık kalmadı. Tansiyonu ve şekeri vardı bunlar geçti sağlığına kavuştu. İnşallah bende sağlığıma kavuşacağım. Ameliyattan sonra kendimi çok iyi, yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Hocamıza ve hastanemize teşekkür ediyoruz. "

HASTALIĞINIZIN ESİRİ OLMAYIN, TEDAVİ OLUN!

Yapılan tedavi hakkında bilgi veren Büyük Anadolu Hastaneleri Obezite ve Metabolik Cerrahi Bölümü Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kerim Güzel'de, "Mesut Bey ve Esra Hanım Ankara'dan geliyorlar. Her ikisine de Obezite ve Diyabet problemleri vardı. İkisine de Metabolik cerrahi tedavisi uyguladık ve Ebru Hanım şeker hastalığından ve kilolarından kurtuldu.  İnşallah Mesut bey'de sağlığına kavuşacak. Metabolik Cerrahi uygun hastalara uygulandığında yüzde 86 ile 90 oranında başarı ile şeker hastalığından hastaları kurtaran tedavi yöntemlerinden biridir. Bu ameliyatlar kapalı yapılmakta üç yada dört adet delikten bir teleskopla girilerek yapılan bir cerrahi. Hastanemize gelen hastalarımıza 5 yada 6 gün sonra taburcu edip gönderiyoruz. Şu ana kadar merkezimizde çok sayıda ameliyat yaptık." diyerek sözlerine son verdi.


Yayın Tarihi: 04/11/2017