Sektörün Duayenleri Gıda Fuarında Buluştu


Sektörün Duayenleri Gıda Fuarında Buluştu

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük Gıda Fuarı beklenenden daha fazla ilgi gördü. Sektörün duayenleri fuarda buluştu. Yabancı işadamlarıyla ihracat için bağlantılar yapıldı.

Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, “Hem ürünlerin sergilenmesi hem de yeni pazarların ve müşterilerin bulunması açısından büyük öneme sahip bu fuarın amacına ulaştığını düşünüyoruz” dedi.

Geçtiğimiz Perşembe günü TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılan fuarı bugüne kadar binlerce kişi ziyaret etti. Gıda sektörünün duayenlerinin de buluşma noktası olan fuarda sektör temsilcileri yabancı işadamlarıyla da bir araya gelerek ihracat için bağlantılar yaptı. Fuarda et, süt, un, meyve ve sebze ürünlerinden arıcılık sektörüne kadar, onlarca üretici ve satıcı firma bir araya gelirken, kentin marka değeri yüksek lokantaları ve otelleri de stant açarak Samsun’un marka gücünü ön plana çıkardılar.

Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, bu tür fuarların kentin ihracatına da önemli katkıları olduğunu vurguladı. Samsun Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Takış, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günhan Ulusoy ve meclis üyesi Demir Küçük girişimci ve yatırımcılarla bir araya gelirken vatandaşlarında yoğun ilgisi ile karşılaştılar. Takışoğlu Gıda, Ulusoy Un, Demirhan Gıda gibi borsa üyeleri firmaların stantları dikkatleri çekti. Bu arada Samsun Ticaret Borsası’nın standına da vatandaşlar yoğun ilgi gösterip, bölgemizde ki gıda ticareti ve gıda analiz laboratuvarı hakkında bilgiler aldılar.


Yayın Tarihi: 25/11/2016