Şehir Geçişi 40 Dakikadan 10 Dakikaya Düştü


Şehir Geçişi 40 Dakikadan 10 Dakikaya Düştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 1. etabı açılan Ordu Çevre Yolu, kentin şehir içinden geçen sahil yolunun yükünü önemli ölçüde hafifletti.

Ordu Çevre Yolu'nda incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilere açıklama yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş , "Yolun 1. etabının açıldığı günden bu yana şehir trafiğinde çok ciddi bir rahatlama olduğunu görüyoruz. Trafiğin önemli ölçüde rahatladığını görmekten dolayı çok mutluyuz" dedi.

ÇEVRE YOLU İLE ŞEHİR GEÇİŞİ 10 DAKİKAYA DÜŞTÜ

Başkan Tekintaş, Orduluların yıllarca beklediği çevre yolunun 1. etabının açılışından dolayı mutlu olduklarını belirterek, pazar günü yolun 1. etabını hizmete açan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. Yolun 1. etabının açıldığı günden bu yana şehir trafiğinde çok ciddi rahatlama olduğunu gördüklerine dikkati çeken Başkan Engin Tekintaş, “Ordu Çevre Yolu 1. etabında Boztepe Tüneli 3 bin 300 metre, Öceli Tüneli ise 2 bin 30 metre uzunluğundadır. Bu tüneller sayesinde şehir içinden 40 dakikada geçilirken, bu süre şimdi 10 dakikaya kadar düştü" dedi.

YAZ AYLARINDA KENT MERKEZİNDEN GÜNLÜK 125 BİN ARAÇ GEÇİYORDU

Yolun ikinci etabının da kısa sürede tamamlanmasının hedeflendiği ifade eden Başkan Tekintaş, "Yolun tamamlanmasının ardından Ordu şehir merkezindeki trafik daha da rahatlayacak. Sadece araç trafiği değil yaya trafiği de rahatlamış olacak. Yaz aylarında Ordu'dan geçen araç sayısı günlük 125 bine kadar çıkabiliyor. Bu sayı da dikkate alındığında yolun önemi daha çok ortaya çıkmaktadır" diye konuştu.

BÜYÜK BİR YAKIT TASARRUFU ELDE EDİLECEK

Başkan Engin Tekintaş, 2011'de temeli atılan çevre yolunun çok güzel bir eser olduğunu belirterek, yolun zaman tasarrufunun yanında sürücülere yakıt tasarrufu da sağladığını ve bundan dolayı da ekonomik olarak büyük bir katkı elde edildiğini sözlerine ekledi.


Yayın Tarihi: 07/03/2019