Sebze ve Meyve Hali Yoğun Çalışıyor


Sebze ve Meyve Hali Yoğun Çalışıyor

Gedikkaya Mahallesi Nihatbey Caddesi üzerinde 2003 yılında Giresun Belediyesi tarafından kurulan Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali 12480 m2 alanda 30 dükkân ile hizmete başlamış, 14 yıldır şehrimizin ve ilçelerimizin sebze ve meyve ihtiyacını karşılıyor. Halimizde esnafımız Komisyonculuk ve Hal içi Tüccar sıfatları ile çalışmalarına devam etmektedir. Toptancı hali sebze ve meyve ürünlerinin toptan alışverişinde kayıt dışılığın önlenmesi ve kaliteli malın tüketiciye ulaşmasını sağlıyor.

Giresun toptancı halinde 2016 yılında, 121 çeşit sebze ve meyve ticareti yapıldı. 62 milyon kg sebze ve meyve 3750 kamyon ve tır aracılığı ile gelerek, buradan yalnızca Giresun’a değil tüm ilçelere dağıtılmıştır. Bu hacmin 16 milyon kilogramı patates ve soğandan oluştu. Ayrıca bu yıl halimiz aracılığı ile 7 milyon kg karpuz ve kavun tüketildi. 2016 yılında Hal Müdürlüğü vasıtasıyla belediyemiz gelirlerine büyük katkı sağlandı.

Hal Müdürlüğü tarafından sorumluluk sahasında birçok bilgilendirme, denetim ve kontrol gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun, talimatlarıyla esnaflara 2016 yılı içinde ziyaretler gerçekleştirilerek satıcıların bilinçlendirilmesine yönelik faaliyetlerde bulunuldu.

Hal içinde bulunan giriş ve çıkış ünitesi vasıtasıyla araçlar ve gelen ürünlerin takipleri kolaylıkla yapıldı. Hal Kayıt Sistemi vasıtasıyla hale gelen ve halden satışa sunulan ürünlerin anlık takibi ve kontrolleri de yapılmaktadır.


Yayın Tarihi: 12/03/2017