Satrancın Şampiyonları Ordu’da Buluşacak


Satrancın Şampiyonları Ordu’da Buluşacak

"Ordu Büyükşehir Belediyesi 3. Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvası" 4-9 Nisan 2017 tarihleri arasında Ordu'da yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğiyle Ordu'da organize edilecek "3. Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvası’nın tanıtımı için basın toplantısı düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda gerçekleştirilen basın toplantısına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Civelek ve Türkiye Satranç Federasyonu Karadeniz Bölge Temsilcisi Zeki Demircan katıldı. Yapılan toplantıda turnuva hakkında bilgiler verildi.

TURNUVA, 4-9 NİSAN 2017 TARİHLERİ ARASINDA DÜZENLENECEK

Basın toplantısında turnuva hakkında kamuoyuna bilgiler veren Genel Sekreter Bülent Civelek, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğiyle düzenlenecek satranç turnuvasının 4-9 Nisan 2017 tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleştirileceğini söyledi.

KAYITLAR 31 MART TARİHİNE KADAR DEVAM EDİYOR

Genel Sekreter Civelek turnuvaya katılımın devam ettiğini belirterek, “Her yıl turnuvamıza katılan ülke, il ve sporcu sayısı artıyor. 2015 yılında 5 ülke ve 22 ilden 494 sporcu, 2016 yılında ise 12 ülke ve 38 ilden 600 sporcu satranç turnuvasına katılım gösterdi. Kayıtların 31 Mart 2017 tarihine kadar devam edeceği turnuvaya şimdiye kadar 18 ülke ve 37 ilden 464 sporcu kayıt yaptırdı. Katılımcı sayısının daha da artmasını bekliyoruz” diye konuştu.

TOPLAM ÖDÜL TUTARI 52 BİN TL

Genel Sekreter Bülent Civelek, ödül tutarının 52 bin TL olduğu turnuvanın amaçlarıyla ilgili de bilgi vererek, “Satranç turnuvamızda dereceye giren sporcularımıza toplam 52 bin TL para ödülü vereceğiz. Amacımız çocuklarımızı satranç spor dalına yönlendirmek, sportif faaliyetlere daha çok vatandaşımızın katılımını sağlamak, sağlıklı bir toplum için çocuklarımızda spor sevgisi ve kültürü oluşturmak, ülkemiz ve ilimizin tanıtımını yaparak ülkeler arasında dostluk ve barışa katkıda bulunmak” dedi.

ÖZEL TURNUVALAR ARASINDA BİRİNCİ SIRADA YER ALIYOR

Türkiye Satranç Federasyonu Karadeniz Bölge Temsilcisi Zeki Demircan ise yaptığı açıklamada, “Ordu ilimizde bu yıl 3.sünü düzenleyeceğimiz satranç turnuvamız, ülkemiz genelinde düzenlenen özel satranç turnuvaları arasında katılımcı sayısı ve sporcu kalitesi açısından birinci sırada yer aldı ve Dünya Satranç Federasyonu sitesinde de yayınlandı. Genelde bu tür turnuvalarda katılımcıların dörtte biri il dışı veya yurt dışından iken bizim düzenlediğimiz bu turnuvada sporcuların yarısı il dışı veya yurt dışından katılım sağlayacak. Tüm bunlar yapılan organizasyonun başarısı ve önemini ortaya koyuyor. Yapılan şampiyona sportif faaliyetlerin geliştirilmesinin yanında ilimizin tanıtımı ve ekonomisine de önemli katkı sağlıyor. Bu vesileyle satranç spor dalını ilimizde önemli bir noktaya taşıyan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Yayın Tarihi: 22/03/2017