Sancaktepe Turist Çekecek


Sancaktepe Turist Çekecek

Canik Belediyesi tarafından Sancaktepe'de yapılan 15 Temmuz Şehitler Tepesi projesi hızla ilerliyor. Doğa ve tarihin buluştuğu proje ile Samsun yeni bir turizm alanına kavuşacak.

Canik Belediyesi tarafından çalışmaları yürütülen Sancaktepe (15 Temmuz Şehitler Tepesi) projesi hızla tamamlanıyor.  Toplam 22 bin metrekare alan üzerinde yürütülen ve bir sosyal yaşam projesi olan çalışmayı Canik Belediye Başkanı Osman Genç de yakından takip ediyor. Şehrin tarihi ve mistik dokusunu ön plana çıkaracak olan proje alanında incelemelerde bulunan Başkan Genç, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

DOĞA İLE TARİH BULUŞUYOR

Sancaktepe'de hayata geçirecekleri proje ile tarihi tümülüslerin Samsun'un en gözde turistik mekânlarından biri olacağını belirten Başkan Genç, "Burası doğa ile tarihin buluştuğu bu alan herkesin gelmek isteyeceği, şehri kuş bakışı izleyeceği bir alan. Yaptığımız 8 yıllık çalışmanın ardından Anıtlar Kurulu ile ortaklaşa yaptığımız çalışma sonunda burayı inşallah Samsun turizmine kazandıracağız. İnşallah bu projemiz kısa zaman içerisinde bitecek ve şehrimize gelen turistlere, Samsunlu hemşehrilerimize hizmet verecek" dedi.

ÇEKİM MERKEZİ OLACAK

Canik'in sosyal yaşam alanları yönünden zengin, tarihi ve mistik dokusu ile daha çok ön plana çıkacağını ifade eden Başkan Genç, "Yaptığımız yatırımlarla ilçemizi Karadeniz Bölgesi'nin en cazip yerlerinden biri haline getirdik. İnşallah Sancaktepe Rekreasyon Projesi'ni de tamamladığımızda burası tam bir çekim merkezi olacaktır. Şehrimiz önemli bir turistik mekâna daha kavuşacak. Böyle büyük bir projeyi hayata geçirmemizde önümüzü açan Anıtlar Kurulu'na teşekkür ediyorum" diye konuştu.

SOSYAL YAŞAM PROJESİ

Çalışmaları hızla devam eden ve bir sosyal yaşam projesi olan proje kapsamında kafeterya, müze, ahşap yürüyüş yolları, meydan, şehrin izlenebileceği teras, yeşil alan, şehrin genelinden görülebilecek ışıklandırma yapılacak. Çevreye uyumlu şekilde planlanan proje, bölgenin tarihi dokusunu da ön plana çıkaracak.


Yayın Tarihi: 24/05/2018