Sanata 100 Bin Liralı Faizsiz Kredi


Sanata 100 Bin Liralı Faizsiz Kredi

Samsun Atakum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Karadeniz'de bir ilki gerçekleştirerek, Hattat ve Ebru sanatçısı bayana 100 bin liralık faizsiz kredi verdi.

Samsun Türk İslam Eğitim Sanatları Merkezi'nde unutulmaya yüz tutmuş sanatlardan olan "Hattat, Ebru, Hüsn-i Hat, Tezhip, Ebru Kaligrafi" kursu veren Hattat ve Ebru Sanatçısı Hatice Tül Kübra Ersoy, Karadeniz Bölgesi'nde bir ilki gerçekleştirerek, Samsun Atakum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nden faizsiz 5 yıl ödemeli 100 bin lira iş kredisi aldı.

BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Sanat merkezinde 10 eğitici ile birlikte aralarında doktor, avukat, öğretmen gibi meslek gruplarından kişilerinde bulunduğu 200 kursiyere "Hattat, Ebru, Hüsn-i Hat, Tezhip, Ebru Kaligrafi" eğitimi verdiklerini belirten Hattat ve Ebru Sanatçısı Hatice Tül Kübra Ersoy, şunları söyledi; "Maalesef ülkemizde unutulmaya yüz tutmuş birçok meslekler var. Bunların bir çoğu neredeyse tamamen yok olmak üzere. Hattat, Ebru, Hüsn-i Hat, Tezhip ve Ebru Kaligrafi bunlardan birkaçı. Bizde bu meslekleri yeniden canlandırmak ve unutturmamak için kurslar açtık. Kursiyerlerimiz arasında doktor, avukat ve öğrenmenler de var. Kurslarımız büyük ilgi görüyor."

GİRİŞİMİMİZ ÖRNEK OLSUN

Unutulmaya yüz tutmuş sanatlarla ilgili açılacak kurslara devletin ve Teskom'un her türlü desteği verildiğini de hatırlatan Ersoy,"Araştırmalarımız soncu kredi kefalet kooperatiflerinin 5 yıl ödemeli faizsiz kredi verildiğini öğrendik. Gerekli belgeleri hazırladık ve müracaatımızı yaptık. Kredi hemen çıktı. Bize bu desteği sağlayan Samsun Atakum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sayın Metin Sinecek ve kooperatif Müdürü Aynur Sipahi'ye teşekkür ediyoruz. Artık maddi anlamda da sıkıntımız yok. Bu kredi bizim gibi girişimcilere örnek olsun" dedi.

İLK KEZ FAİZSİZ KREDİ

Karedeniz Bölgesi'nde ilk kez unutulmaya yüz tutmuş sanatlarla ilgili iş yapan birisine faizsiz kredi verdiklerini belirten Samsun Atakum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanı Metin Sinecek, "Untulmaya yüz tutmuş sanatların yeniden gün ışığına çıkarılmasına aracı olanları desteklemek bizlerin görevi. Genç kızımız taktir edilecek bir işe girişmiş. Cesareti ve azmi herkese örnek olmalı. Bize müracaat ettiğinden şaşırdık. İlk kez bize öyle bir alanda kredi başvurusu oldu. Gerekli belgeler tamamlandı ve kızımıza 100 bin lira faizsiz kredi verdik. Bu parayı 5 yılda geri ödeyecek. Kooperatiflerin amacı esnafı ve böylesine girişimcileri maddi anlamda desteklemektir. Böyle bir girişime katkı verdiğimiz içinde çok mutluyuz" dedi.


Yayın Tarihi: 06/02/2021