SAMULAŞ’tan HES Kodu Uyarısı


SAMULAŞ’tan HES Kodu Uyarısı

SAMULAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, koronavirüs tedbirleri kapsamında otobüs ve tramvayları kullanan vatandaşlara HES kodu zorunluğu getirildiğini hatırlatarak, “Samkartlara HES kodunun tanımlanması süresi 20 Ekim’den 1 Aralık tarihine kadar uzatıldı” diyerek, tanımlamanın evden çıkmadan www.samsun.bel.tr, www.samulas.com.tr ve SAMULAŞ mobil uygulama üzerinden hızlı ve kolayca yapabileceğini söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın pandemiyle mücadele çalışmaları kapsamında çıkardığı genelge ve buna istinaden Samsun Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı karar gereğince, toplu taşıma araçlarında “elektronik HES Kodu kontrolü” uygulamasını 20 Ekim’de başlatmıştı. Vatandaşların, Samkartlarını HES kodları ile eşleştirmeleri için 20 Kasım tarihine kadar verilen süre 1 Aralık'a kadar uzatıldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 20 Ekim’den bu yana, kişiselleştirilmiş SamKart sahiplerinin biniş bilgilerini, her gün Sağlık Bakanlığı ile paylaşıyor. Bakanlık, karantinada olması gerekirken dışarıda olan hastaların ya da temaslı kişilerin tespitini bu şekilde yaparak cezai işlem uyguluyor.

1 Aralık tarihine kadar tanımlama yapılmalı

Dolaşımda olan 600 bin kart sahibinden 55 bininin HES tanımlaması yapıldığını söyleyen SAMULAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, "İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda 20 Ekim'de HES kodu tanımlama uygulamasını başlatmıştık. Bunun içinde son tarih olarak 20 Kasım'ı belirlemiştik. Ancak Samsun'da dolaşımda olan 600 bin karttan sadece 100 bininin HES tanımlaması yapabildiğini gördük. Bu amaçla süreyi 1 Aralık'a kadar uzattık. Tanımlamaları evden çıkmadan www.samsun.bel.tr, www.samulas.com.tr ve SAMULAŞ Mobil uygulama üzerinden hızlı ve kolayca yapabilirler. Samkartlarına HES kodu tanımlanmayan vatandaşlarımız, 1 Aralık’tan sonra otobüs ve tramvaylara binemeyecek" diye konuştu.


Yayın Tarihi: 26/11/2020