Samsunsporun Yıldızları, Atakumlu Sporcularla Buluştu


Samsunsporun Yıldızları, Atakumlu Sporcularla Buluştu

Atakum Belediyespor’lu genç futbolcuların Samsunsporlu Musa, Ofoedu, Taha ve Fatih’le buluştuğu etkinlikte konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Samsun’da yaşıyorsan, Samsunluysan, Samsuncuysan ilk takımın Samsunspor olmalı. Bu büyük şehre, büyük taraftara ve büyük takıma kesinlikle Süper Lig yakışır” şeklinde konuştu.

Atakum Belediyespor Kulübü tarafından organize edilen buluşmada Samsunsporlu futbolcular ile Atakum Belediyespor Kulübünün genç yetenekleri bir araya geldi. Yalı Kafe’de düzenlenen buluşmaya Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Samsunspor’un takım kaptanı Musa Aydın ile başarılı futbolcular Taha Yalçıner, Chikeluba Ofoedu ve Fatih Kılıçkaya, Atakum Belediyespor Kulübü Başkanı Kasım Akçay, Atakum Belediyespor Kulübü Baş Antrenörü Osman Kangal katıldı. Süper Lig yolunda hedefe ulaşacaklarını söyleyen tecrübeli futbolcular, “İki sezondur son maçlarda elimizden kaçırdığımız Süper Lig’e bu sezon çıkacağız. Samsunspor Süper Lig’i fazlasıyla hak ediyor” dedi.

SAMSUNLUYSAN SAMSUNSPORLU OLACAKSIN
Samsunspor’un asla ikinci takım olarak desteklenmemesi gerektiğini ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Hangi takımı tuttuğunu sorduğum birinden önce İstanbul takımlarını duymak beni çok üzüyor. Samsun’da yaşıyorsan, Samsunluysan, Samsuncuysan ilk takımın Samsunspor olmalı. Şehrimizin önceliklerinin başında Samsunspor geliyor. Bu önceliği ikinci plana atmak söz konusu dahi olamaz. Baktığımızda takımımızın hak ettiği yerde olmadığını görüyoruz. Bu büyük şehre, büyük taraftara ve büyük takıma kesinlikle Süper Lig yakışır. Allahın izniyle bu sezon sonunda Süper Lig’e yeniden dönüş yapacağız. Bugün burada bizimle bir araya gelen Samsunsporumuzun değerli futbolcularının sözleri beni daha da umutlandırdı. Biz de bu anlamda üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Söz konusu Samsunspor ise herkes elini taşın altına koymalı” diye konuştu.

ATAKUM BELEDİYESPORLULAR ŞANSLI
Genç sporculara kendi spor hayatlarından örnekler veren tecrübeli futbolcular, özellikle eğitim vurgusu yaparak ‘derslerinizi ihmal etmeyin’ uyarısında bulundu. Samsunspor takım kaptanı Musa Aydın, kendisinin ilk antrenörü olan ve şu anda Atakum Belediyespor Kulübünün baş antrenörü olan Osman Kangal’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında futbol hayatının başlangıç noktasını anlattı. Tecrübeli kaptan, “İçimde inanılmaz bir futbol aşkı vardı. Bu futbol aşkını yeteneklerimle harmanlayıp benim keşfedilmemi sağlayan bir hocam var ki o hoca artık sizleri yetiştiriyor. Osman Kangal hocama sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ben ve benim gibi profesyonel olarak futbol oynayan bir çok arkadaşım da aynı şekilde Osman Kangal hocamız sayesinde yeşil sahalardayız. Bu anlamda Atakum Belediyespor Kulübünün sporcuları çok şanslı, bu şansı iyi değerlendirmeliler” dedi.

TARAFTARIMIZ RAKİPLERİMİZİN PSİKOLOJİSİNİ BOZUYOR
Samsunspor taraftarının Türkiye’ye örnek olduğunu kaydeden Taha Yalçıner, “Bize güç katan bir taraftarımız var. Öyle ki onların tribünde olması bizi sahada daha güçlü bir hale getiriyor. Bu anlamda Samsunspor taraftarından bu desteklerini bizden eksik etmemelerini istiyoruz. İstediğimiz sonuçları alamadığımız bir başlangıç yaptık ama Süper Lig hedefimizden şaşmadık. Biz sahada varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız, taraftarımız da tribünden bize güç katacak ve Samsunspor Süper Lig’e yani hak ettiği yere ulaşacak” dedi. Samsunspor taraftarıyla ilgili sorulara yanıt veren kaptan Musa Aydın ise, “Rakip takımların futbolcuları ile maç öncesi sohbetlerimizde bize söyledikleri ilk şey taraftarımız oluyor. Rakip takımların psikolojisini bozan, bu anlamda bizleri sahada güçlendiren bir taraftarımız var. Biliyoruz ilk haftalarda bekledikleri sonuçları alamadık ama desteklerini kesmesinler. Samsunspor için mücadele eden futbolcular ve şehirlerinin takımını Süper Lig’de görmek isteyen taraftarlar olduğu sürece bizi hedefimizden kimse koparamaz” dedi.

GÖZÜM AÇIK GİDERİM
Süper Lig yolunda hedefe ulaşabilecek güce sahip olduklarını kaydeden ve Samsunspor’un Süper Lig’e çıkmasını görmeden ölürse gözünün açık gideceğini söyleyen tecrübeli savunma oyuncusu Fatih Kılıçkaya, “Sezon başında alınan ilk galibiyetlerin takım üzerinde olumlu bir etkisi oldu. Ancak ardından alınan kötü sonuçlar bizi olumsuz şekilde etkiledi. Futbol bir psikoloji oyunudur. Alınan son galibiyet bu anlamda psikolojimizi toparlamamıza yardımcı oldu. Samsunspor’un hak ettiği yerde olmadığını hepimiz biliyoruz. Samsunspor’un yeri Süper Lig’dir ve biz bunu başaracak güçteyiz. İki sezondur Süper Lig kapısından son maçlarda dönen takımımızın bu hedefe ulaşması şahsım adına söylüyorum ki hayati tek hedefim. Samsunspor’u Süper Lig’de görmeden ölürsem gözüm açık gidecek. Onun için bu sezon Samsunspor’u hak ettiği yere getirip Samsun halkına Süper Lig’i hediye edeceğiz” diye konuştu.

OFOEDU: SIKINTI YOK
Samsunspor taraftarını ve Samsunluları çok sevdiğini söyleyen Chikeluba Ofoedu ise kendisine yöneltilen sorulara verdiği esprili yanıtlar ile genç sporcuları kırdı geçirdi. Samsun’da olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Atakum Belediyesporlu genç sporcuların, ‘Süper Lig’ soruları üzerine, “Sıkıntı yok. Süper Lig’e çıkacağız. Bunu başarmak için ihtiyaç duyduğumuz güce ve desteğe sahibiz” diye konuştu.

BAŞKAN TAŞÇI’YA ‘SAMSUNSPOR’ FORMASI
Söyleşinin ardından Başkan Taşçı, Samsunspor kaptanı Musa Aydın ile başarılı futbolcular Taha Yalçıner, Chikeluba Ofoedu ve Fatih Kılıçkaya’ya üzerlerinde adlarının yazılı olduğu Atakum Belediyespor forması hediye etti. Samsunsporlu futbolcular da Başkan Taşçı’ya üzerinde tüm takım futbolcularının imzalarının bulunduğu Samsunspor forması hediye ettiler. Futbolcular daha sonra Atakum Belediyespor’un genç sporcularının formalarını imzalayarak hatıra fotoğrafı çekindi.


Yayın Tarihi: 18/02/2016