Samsunspor’un Süper Ligde Olmasını İstiyoruz


Samsunspor’un Süper Ligde Olmasını İstiyoruz

Samsun Valiliği ve Samsunspor iş birliğiyle Sheraton Otel’de düzenlenen, ‘Spor ve Samsunspor’ konulu toplantı gerçekleştirildi.

Samsunspor’un mevcut sorunlarını çözmek ve Samsunspor’a destek olmak amacıyla ‘Spor ve Samsunspor’ konulu toplantı açılışında bir konuşma yapan Samsunspor Başkanı Erkut TUTU yaptığı konuşmasında, “Toplantıya çağırırken korkuyla davet ettik. İnsanlar yine para mı isteyeceğiz diye düşünür diye endişelendik. Her şeyde olduğu gibi birlik ve beraberlik her türlü başarıyı beraberinde getirecektir. Buradaki birlikteliğimiz bizi bu sonuca getirecektir. Türkiye'nin en güzel statlarından birisi Samsun'da yapılıyor. Stat tamamlanınca Türkiye'nin en büyük spor kentlerinden birisi olacağız. Samsunsor ile ilgili yaptıklarından dolayı Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay KILIÇ Bey'e teşekkür ediyorum. Samsunspor 3 sezondur puan silme cezalarıyla karşı karşıya kaldı. Bunun sebebi de mali kriterlerdi. Bu sene 162 dosyayla başlayan bu süreci kazasız, belasız atlattık. Puan silme cezası almadık. Bu sene hedefimizde ligi en iyi şekilde bitirmek var. Ama bir dahaki sene Süper Lig'e çıkmak için mücadele edeceğiz. İnşallah bu takım Süper Lig'e çıktığında Samsun'un tanıtımına, sportif değerlerine, spor tesislerine ve yatırımlara çok daha büyük katkı sağlayacaktır. Katılımınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz." dedi.

Samsunspor'u ayağa kaldıracağız

Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN toplantıda yaptığı konuşmasında, ”Samsun milli mücadelenin başladığı bir şehirdir. Samsun güzel bir kenttir. Spor adına üzerine yük yüklendiği için spor kenti özelliğini çok daha ağır hissediyor. Birkaç ay sonra şehrimiz çok büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacaktır. Dünyada üçüncü olan işitme engelliler olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapacak olması, gerçekten gurur verici bir olaydır. Başta ben, büyükşehir belediyesi, ilçe belediyeleri, kamu yöneticileri, özel sektör, işadamları ve vatandaşlarımızın her biri Samsun’a özellikle haziran ayından itibaren gelmeye başlayacak olan spor adamları, sporcular, gazeteciler ve misafirleri çok güzel ağırlayıp uğurlamamız gerekiyor. Samsunsporun son maçtaki başarılı oyunu bizi gururlandırdı ve ümitlendirdi. Başta Samsunspor Başkanı ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlar ciddi gayret ve çaba sarf ediyorlar. Bu kadar gayret gösteren bir arkadaşımıza duyarsız kalmamız gerçekten kabul edilemez. Onun içinde biz bir şekilde Samsunspor'u ayağa kaldıracağız.

Samsunspor markasını bizim çok öne çıkarmamız gerekiyor. Biz Samsun’u daha çok duyuracaksak bu kaçınılmaz bir şekilde futbol ile oluyor. Bizim ligde voleybol, basketbol takımlarımız var. Ama bakıyoruz futbolsuz Samsunsporsuz bir şey olmuyor. Onun için her hâlükârda çok daha iyi yerlerde olması gerekiyor. Diğer taraftan Samsun'lu bir spor bakanımız var ve biz Samsunspor'u birinci ligde bile tutamıyoruz. Bu kabul edilir bir şey değil. Kombine bilet satışlarının desteklenmesi gerekiyor. Kombine biletlerini sizlerden istirhamım, çevrenizdeki dostlarınıza ve arkadaşlarınıza kombine bilet almaları konusunda teşvik etmenizdir.

Samsunspor’u Süper Ligde Görmek İstiyoruz

Samsun Samsunspor'un süper ligde olmasını görmek istiyor. Onun için bizim bu mücadeleyi başarıya taşımamız ve süper lige çıkmamız gerekiyor. Stadımız inanılmaz güzel oldu. İnşallah başarılı bir şekilde orayı kullanırız. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay KILIÇ Bey'e kendisi çok dile gelmesini istemese de Samsunspor'a yaptıkları için çok teşekkür ederiz. Mutlak suretle sporcu arkadaşlarımızın da canını dişine takıp mücadele etmesi gerekiyor. Kendimi Samsunspor taraftarı olarak gördüğüm için bunları rahatlıkla söyleyebiliyorum. Samsun’un ülke gündeminde, hatta uluslararası gündemine taşımanın yolunun Samsunspor olduğunu bilirsek bu şehirde yatırım yapan, bu şehirde para kazanan insanların biraz daha bakış tarzını değiştirmelerini umuyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.


Yayın Tarihi: 08/02/2017