Samsunspor’a Yeni Modern Bir Stat Yapacağız


Samsunspor’a Yeni Modern Bir Stat Yapacağız

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Samsunspor’a yeni bir stat sözü vererek, “Yeni stadı doğru bir noktada planlayıp insanların yine tek araçla ve yürüyerek gidecekleri yere yapacağız. Altına da sineması, kafesi, lokantası, marketi olan yaşam alanı oluşturacağız. Böyle bir stadyuma ihtiyaç var. Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda böyle bir stadyumu planlayacağız. Herkesin kolayca ulaşabileceği yeni bir stadı Samsun’a kazandıracağız” dedi.

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ ve CHP Parti Meclis Üyesi Nazan Güneysu ile birlikte Samsunspor Kulübü’nü ziyaret etti. Nuri Asan Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette Samsunspor Kulübü Operasyon Direktörü ve İcra Komitesi Üyesi Soner Soykan, İcra Komitesi Üyesi Suat Çakır ve Futbol Direktörü Fuat Çapa yer aldı.

Uzun yıllar Samsunspor'da yöneticilik yapmış olmanın ve Samsunspor'a olan özel bağının altını çizen Cevat Öncü, ziyaretin kendisi için önemli bir anlam taşıdığını belirterek, "Burada kendimi evimde hissediyorum. Adaylık ziyaretinin çok ötesinde bir durum benim için. Samsunspor’un yeri bizim için hep özel olmuştur" dedi.

Samsunspor’a stat sözü veren CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü şunları söyledi:

“Eski stadın yeri on numara bir yerdi. Yarım saatte insanlar oraya geliyordu. Yaya olarak da stada ulaşabiliyorlardı. Aynı şekilde de yarım saatte dağılıyordu. Stadın şu anki yeri hem ulaşım bakımından hem de hava kalitesi olarak son derece elverişsiz bir yer. Tekkeköy bölgesi nüfusa oranla akciğer kanserlerinin en yüksek göründüğü bölgelerden biri. Böyle bir yere stadın yapılması son derece yanlıştı. Biz yeni bir stat projesi planlıyoruz. Yeni stadı doğru bir noktada planlayıp insanların yine tek araçla ve yürüyerek gidecekleri yere yapacağız. Altına da sineması, kafesi, lokantası, marketi olan yaşam alanı oluşturacağız. Böyle bir stadyuma ihtiyaç var. Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda böyle bir stadyumu planlayacağız. Herkesin kolayca ulaşabileceği yeni bir stadı Samsun’a kazandıracağız.”


Yayın Tarihi: 21/01/2024 - 16:40