Samsunspora Anıt İçin Düğmeye Basıldı


Samsunspora Anıt İçin Düğmeye Basıldı

Geçtiğimiz günlerde Samsunspor’un 20 Ocak 1989’da trafik kazası yaptığı Havza yakınlarındaki alana anıt yapma sözü veren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik Belediyesi hizmet binası önünden hareket ederek basın mesnupları, 1988-89 dönemi futbolcuları ve taraftarlarla birlikte kaza alanında incelemelerde bulundu. Başkan Genç,” 28 yıldır yapılamayanı Canik Belediyesi öncülüğünde hep birlikte hayata geçireceğiz inşallah” dedi.

Canik Belediyesi Samsunspor'un 20 Ocak 1989 yılında Malatya deplasmanına giderken Havza yakınlarında geçirdiği ve Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic ile şoför Asım Özkan'ın yaşamını yitirdiği trafik kazasının 28. yıldönümünde anlamlı bir proje için harekete geçti. Bugüne kadar yapımı gerçekleşmeyen 20 Ocak Anıtı'nı yapmak için düğmeye basan Başkan Osman Genç, Havza yakınlarındaki kaza alanında incelemeler yaptı. Bu incelemeye Samsun’un yerel ve ulusal basın temsilcileri,1988-89 dönemi Samsunspor futbolcularından Uğur Terzi ,Yüksel Öğüten,Hakkı Bayrak ve Emin Kar, Samsunspor’un eski futbolcularından Celil Sağır,Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, Samsun TFF Bölge Müdürü İbrahim Güven,Samsun ASKF Başkanı Şener Aydın,Avrasya Terminal İşletmeleri Müdürü Haluk Tan, Şehzadeler Taraftar Derneği yöneticileri ve çok ayıda taraftar katıldı.

CANİK MECLİSİNDEN 2 OCAK 2017’DE ONAY ALINMIŞTI

Kaza alanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Canik Belediye Başkanı Osman Genç,” Samsun’un ve Samsunsporun 1989’da yaşadığı elim bir kaza sonucu futbol değerlerinin yitirilmesi hepimiz için üzücü ve bir o kadar da kara bir gündü. Canik Belediyesi olarak 20 Ocak 1989’un unutulmaması gerektiğini düşünerek bir çalışma içerisine girdik. Öncesinde 2 Ocak 2017 Canik Belediyesi Meclis toplantımızda “Samsunspor Anısına Anıt Yapılması” kararını aldık. Ardından fikrimizi kamuoyuyla paylaştık” dedi.

28 YILDIR YAPILAMAYANI HEP BİRLİKTE YAPACAĞIZ

Anıt için bugüne kadar bir çok girişimin olduğunu ancak bir türlü yapılamadığını ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç,” Bugüne kadar bu anıtın yapılmasını arzu ederdik. Ancak kazanın üzerinden 28 yıl geçmesine rağmen maalesef bu anıt yapılamadı. Biz Canik Belediyesi olarak elimizi taşın altına koyduk ve bu işi üstlendik. Meclisimizden yetkiyi aldık. İnşallah Karayollarıyla gerekli görüşmeleri yapıp, yasal izin aldığımız takdirde Samsun’un ve tüm Samsunsporluların beklediği, olmasını istediği anıtı en kısa sürede şehrimize kazandıracağız” dedi.

“BEN YAPTIM OLDU” MANTIĞI YOK. PROJELER KAMUOYUNUN BEĞENİSİNE SUNULACAK.

Samsunspor’un bu şehrin markası olduğunu ve asla hak ettiği yerde olmadığını ifade eden Başkan Genç,” Anıtla ilgili bir çok proje hazırlatacağız ve projeleri Samsun kamuoyunun, taraftarlarımızın beğenisine sunacağız. Aynı zamanda bir proje yarışması düzenleyip, konuyla ilgilenen vatandaşlarımızdan, STK’lardan, üniversitemizden, grafikerlerden, şehir içi-şehir dışı tüm spor severlerden önerilerini, çizimlerini isteyeceğiz. Yani ortak akıl çerçevesinde bu işi yapacağız. En çok beğenilen anıtı hiç bekletmeden Samsunumuza kazandıracağız. Aslında sadece bir anıt değil, orada insanların araçlarını park edebileceği, abdest alabileceği, dua edebileceği düzenlemeler de yapmayı planlıyoruz. O güzel insanlar, Samsunspor uğruna hayatlarını kaybetti. Biz onlar için ne yapsak azdır. Bu vesileyle Cenabı Allah'tan hiç kimseye bir daha böyle bir acılar yaşatmamasını diliyorum. Bu elim kazada hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

ESKİ FUTBOLCULARDAN BAŞKAN GENÇ’E TEŞEKKÜR

Kaza yerinde Canik Belediye Başkanı Osman Genç ile incelemelerde bulunan 1988-89 Samsunspor kadrosundan ve kazada olan futbolculardan Emin Kar, Yüksel Öğüten, Hakkı Bayrak, Uğur Terzi ve Şehzadeler Taraftarlar Derneği 28 yıldır sürekli dile getirilen ama bir türlü faaliyete geçirilemeyen Samsunspor anıtı için Canik Belediye Başkanı Osman Genç’e ve ekibine sorumluluk alarak işe koyuldukları için teşekkür ettiler.

DUA EDİLDİ

Gerekli incelemelerin ardından alanı inceleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve beraberindeki heyet, 1989’da trafik kazasında ölen Samsunspor futbolcuları, teknik direktörü ve şoförü için dua ettiler.


Yayın Tarihi: 21/01/2017