Samsun’da Yeni Bir Kuş Türü Tespit Edildi


Samsun’da Yeni Bir Kuş Türü Tespit Edildi

Gribaşlı Kızkuşu Türkiye’nin 484. kuş türü olarak kayıtlara geçti

Bugüne kadar 483 kuş türünün görüldüğü ülkemizde, yeni bir kuş türü daha tespit edildi. Samsun’da görülen Gribaşlı Kızkuşu Türkiye’nin 484. kuş türü olarak kayıtlara geçti.

Gribaşlı Kızkuşu ilk defa Orman ve Su İşleri Bakanlığı ekipleri tarafından Samsun Kızılırmak Deltası’nda görüntülendi.

Çin’in kuzeydoğusu ile Japonya arasındaki bölgede üreyen bu kuşlar Güney Asya’nın kuzeyinde Hindistan’ın kuzeydoğusu ile Kamboçya arasında ve Japonya’da Honşu Adası’nın güneyinde kışlıyor.35-37 cm civarında boyu olan Gribaşlı Kızkuşu daha önce Sri Lanka, Rusya, Avustralya, Filipinler ve Endonezya gibi ülkelerde görülerek kayıtlara geçmişti. Ancak Türkiye’nin yer aldığı Batı Palearktik’te ilk defa görüntülendi.

Tabii Hayatımızın Zenginliğine Bir Değer Daha Katıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ülkemizin çok zengin bir tabii hayata sahip olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Şimdiye kadar ülkemizde 483 adet kuş türü tespit edilerek kayıt altına alınmıştı. Şimdi de Samsun Kızılırmak Deltası’nda görülen Gribaşlı Kızkuşu 484. Kuş türü olarak kayda geçirildi. Bu kuş ile birlikte var olan tabii hayatımızın zenginliğine bir değer daha katıldı. Bu bizler için mutluluk verici bir durum”


Yayın Tarihi: 12/03/2018