Samsun’da Sanat Buluşması


Samsun’da Sanat Buluşması

Gülten İmamoğlu sanatseverlerle buluştu

Eserleriyle dünyada ses getiren ünlü ressam Prof. Dr. Gülten İmamoğlu, Samsun’da Başoğlu ailesinin gerçekleştirdiği buluşmada sanatseverlerle buluştu.

Dünyaca ünlü Samsunlu ressam Prof. Dr. Gülten İmamoğlu’nun, “Sende Şarkı Söyler Başaklar” adlı eseri, Özlem ve Levent Başoğlu çifti tarafından alındı. Eser’i dostlarıyla paylaşmak ve Prof. Dr. Gülten İmamoğlu’na teşekkür etmek için evlerinde bir program düzenleyen Başoğlu ailesi, seçkin konuklarına evsahipliği yaparak, yurtdışında “Masterpiece presention ceramony” olarak adlandırılan buluşmayı gerçekleştirdi.

Samsun’da ilk kez böyle bir buluşma gerçekleştirildiğini söyleyen Prof. Dr. Gülten İmamoğlu, “Eserlerimi yakından takip eden ve sanata olan yakınlığıyla tanıdığım Başoğlu ailesine teşekkür ediyorum. Sanatçılar kadar, koleksiyonerler de tarihe geçer. Bunu en iyi Floransa’daki Medici ailesinden biliyoruz. Bilime ve sanata destek olmak kültürel mirasın gelecek kuşaklara aktarılmasının ön koşuludur. Bu anlamda Başoğlu ailesine, Samsun’da bir ilke imza attıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

3 ay gibi bir zamanda hazırlanan, 110x270 cm boyutundaki tuvalin kendilerinde hayranlık uyandırdığını söyleyen Özlem Başoğlu, “Gülten İmamoğlu gibi bir dünya markasının fırçasından çıkan bu değerli esere sahip olmak bizleri mutlu etti. Bu mutluluğumuzu dostlarımızla paylaştığımız bir Masterpiece presention ceramony etkinliği düzenledik. Birbirinden kıymetli davetlilerimizle, hem eseri paylaştık hem de bu vesileyle Prof. Dr. Gülten İmamoğlu’na teşekkürlerimizi sunduk” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 14/07/2020