Samsun’da Atatürk Saygıyla Anıldı


Samsun’da Atatürk Saygıyla Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 82'nci yıl dönümünde saygı ve minnetle anıldı.

Onur Anıtı’nda düzenlenen törende protokol üyeleri ve vatandaşlar saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşunda bulundu.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü programları kapsamında Samsun Onur Anıtı’nda tören düzenlendi. Samsun Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Samsun Büyükşehir Belediyesi çelenklerinin anıta takdimiyle başlayan tören daha sonra saat 09.05’te çalan siren sesiyle birlikte saygı duruşunda bulunulmasıyla devam etti.

Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın konuşmalarının ardından Onur Anıtı’ndaki tören tamamlandı.

“10 Kasım Anılarla Atatürk Sergisi”nin açılışı yapıldı

Daha sonra Vali Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Garnizon Komutanı Topçu Albay İbrahim Camcı ve protokol üyeleri, Gazi Müzesi’ne geçti. Burada “10 Kasım Anılarla Atatürk Sergisi”nin açılışı yapıldı. Vali Dağlı, Başkan Demir ve Topçu Albay Camcı, sergiyi gezip bilgi aldı.

Büyükşehir’de saygı duruşu

Öte yandan Samsun Büyükşehir Belediyesi önünde de belediye personeli saat 09.05’te siren sesiyle birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulunarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü andı. Belediye önündeki Türk bayrağı yarıya indirildi.


Yayın Tarihi: 09/11/2020