Samsun Piazza Dünya Çocuk Günü’nde Dünya Rekoru Denemesine Başladı


Samsun Piazza Dünya Çocuk Günü’nde Dünya Rekoru Denemesine Başladı

Piazza AVM Samsunlu öğrencileri, Dünya Çocuk Günü kapsamında, tarihi asırlar öncesine dayanan origami sanatında bir araya getiriyor. Yüzlerce öğrenci 15 gün boyunca geri dönüşümlü kağıtlardan turna kuşları üreterek rekor denemesi yapacak.

Samsun Piazza AVM, çocuklar arasında ortak duygular oluşmasını, ulusların barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesini amaçlayan Dünya Çocuk Günü’nü çok renkli ve sıra dışı bir etkinlikle kutluyor.  Piazza AVM, Samsun’un anaokuldan lise düzeyine kadarki tüm öğrencilerine çağrıda bulunup onları origami sanatı ile turna kuşu yaparak rekor denemesine davet etti. 1925 yılından bu yana kutlanan 1 Haziran Dünya Çocuk Günü kapsamında Piazza AVM’de dün başlayan ve 15 Haziran’da son bulacak olan etkinlikte; çocuklar, el işi kağıtlarından, dergi sayfalarından ve geri dönüşümlü kağıtlardan turna kuşları yapacak. Başlangıcı AVM’de yapılan ve çocukların okullarında devam edecek olan origami ile turna kuşu yapımı çalışmasının rekor  sayıya ulaşarak Dünya Çocuk Rekorları kitabında yerini alması hedefleniyor.

Geri dönüşümlü kağıtlardan nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan turna kuşu yapacaklar

Japon kağıt katlama sanatı olan ve asırlardır farklı çeşitleri ile varlığını sürdüren origami, günümüzde her yaştan kişiden ilgi görüyor. Bir parça kağıt ve hayal gücünün bir araya gelmesiyle ortaya çıkan origami, özellikle okul çağındaki çocuk ve gençlerin çok sevdiği bir hobi. Samsun Piazza AVM de bu ilgiden yola çıkarak düzenlediği etkinlikle 1 Haziran Dünya Çocuk Günü’nü kutlarken diğer yandan nesli tükenmekte olan turna kuşlarına dikkat çekiyor. Geri dönüşümlü kağıtlarla da yapılacak etkinlik doğal kaynakların korunmasının önemine de vurgu yaparak, çocuklarda geri dönüşüm bilincinin oluşmasına katkı sağlayacak


Yayın Tarihi: 31/05/2016