Samsun Lojistik Merkezi Ülkemiz ve Samsun’un İhracatına Katkı Sağlayacak


Samsun Lojistik Merkezi Ülkemiz ve Samsun’un İhracatına Katkı Sağlayacak

Samsun Valisi Osman Kaymak, 08.12.2017 Cuma günü saat 09.30’da Tekkeköy ilçemizde bulunan Samsun Lojistik Merkezi’nin lansmanına katıldı.

Tamamlandığında, 680 bin m2’lik toplam tesis alanı ve 80 bin m2’lik kapalı depolama alanıyla Türkiye’nin en büyük lojistik merkezlerinden birisi olma özelliğini taşıyacak olan Samsun Lojistik Merkezi’nin lansmanında Vali Osman Kaymak, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Abdullah Gökbilgin’in sunumu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın konuşmasının ardından bir konuşma yaptı.

Samsun Lojistik Merkezi’nin Tekkeköy’de düşünülmesinin çok anlamlı ve yerinde olduğunu kaydeden Vali Kaymak, “Samsun dört ulaşım ağının üzerinde. Böyle bir ile de böyle bir merkez yakışır. Bunu düşünmek, kaynak bulmak ve bu hale getirmek büyük bir başarı. O yönüyle bu projeyi ortaya çıkaran, bizden önceki Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’a, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, destek veren bakanlık yetkililerine çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bundan sonraki işin Samsun Lojistik Merkezi’nin planlandığı şekilde, hedefler doğrultusunda başarıyla işletmek olduğunu dile getiren Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Gerçekten müteşebbislerin, ihracatçıların ihtiyaç duydukları her türlü donanıma haiz, her şeyin düşünüldüğü bir merkez burası. Ben Samsun Lojistik Merkezi’nin hem ülkemiz, hem de Samsun ihracatına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Burayı şirket olarak işleteceğiz, fiyatlarımız da inşallah diğer lojistik merkezlerinin çok üzerinde olmayacağı için tanıtımın da zor olmayacağını düşünüyorum. Ben şimdiden bu tesisimizin Samsunumuza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Lansmanın ardından beraberindekilerle birlikte tesisi gezerek, incelemelerde bulunan Vali Kaymak, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yerli ve milli otomobilin Samsun’da üretilmesiyle ilgili çalışma başlattıklarını belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın yerli otomobil üretme fikri var. Bu konuda yerli otomobilin kendi illerinde üretilmesini isteyen her il hazırlık yapıyor. Biz de Samsun olarak hazırlık içerisindeyiz. ‘Yerli ve milli otomobil’ Samsun’da üretilsin diye bir ön hazırlık yaptık. Dosya tam olarak bitmedi. Hala üzerinde çalışılıyor. Samsun’un avantajlarının anlatıldığı dosyamız tamamlandıktan sonra ilgili Bakanlık, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı’na göndermeyi düşünüyoruz. Yer olarak da Havza Organize Sanayi ve oradaki 3 bin m2 alanı seçtik. Havza Organize Sanayi bin dönümlük bir alan. Orası küçük gelebilir ama çevresindeki rezerv alanları da projeye katmamız halinde yeterli olacağını düşünüyorum. Havza’nın ulaşım kolaylıkları da düşünüldüğünde ilimiz bu konuda çok avantajlı hale geliyor.

Samsun’daki diğer alt yapıların da varlığı yerli otomobilin üretilmesi için cazip yerlerden birinin Samsun olduğunu gösteriyor. Bu kararı büyüklerimiz verecek ama biz de bu işin içerisinde varız. Önümüzdeki günlerde ilgili yerlere ileteceğiz. Şu anda üretilecek otomobilin modeline karar verilmedi. Bu konu tamamlandıktan sonra yer konusuna karar verilecek. Onun için çok geç kalmış değiliz. Bakanlık da dolayısıyla yer konusunda kararını vermedi. Bütün illerin talepleri Ankara’da değerlendirilecek. Biz çalışmamızı OKA ile birlikte yapıyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Lansmana, Tekkeköy Kaymakamı Günay Öztürk, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve işadamları katıldı.


Yayın Tarihi: 07/12/2017