Samsun Gıda Fuarı Açıldı


Samsun Gıda Fuarı Açıldı

Samsun Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda işletme Teknolojileri Paketleme ve Lojistik Fuarı TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı.

Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. (TÜYAP) tarafından, Samsun Valiliği ve Samsun Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü öncülüğünde hazırlanan "Samsun Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda işletme Teknolojileri Paketleme ve Lojistik Fuarı" bugün TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı.

Fuarda konuşma yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz; 'Gıda işverenleri sendikası başkanımızın bir cümlesini aktarmak istiyorum: 'Gıda fuarlarında bizim işe bakışımız nitelik kazanır, biz işi daha büyük düşünür hale geliriz' dedi. Çok güzel bir tanımdı. TÜYAP fuarcılık genel müdürümüz ise ‘Bu fuarlarda üretici tüketici bir araya gelir. Yaptıkları işin aksayan taraflarını birlikte değerlendirirler’ dedi. Fuarların temel amacı budur. Biz yerel yöneticilerin bu fuarların organize edilmesine yönelik katkı ve çabalarımız da bunun için. 'diye konuştu.

KENTSEL EKONOMİYE KATKI SAĞLAYAN NOKTALAR

Fuarların kentsel ekonominin gelişmesi sürecinde çok önemli yere sahip olduğunu belirten Yılmaz; 'Kentsel ekonomiye katkı sağlayacak, kendini iktisaden geliştirecek olan dinamikleri harekete geçirilebilecek noktalarıdır buralar. İstanbul'dan gelen bir kentsel tasarım ekibiyle beraber dolaştık. Saathaneye kadar olan alanı yeni bir kimlikle yeni bir tasarıma tabi tutarak 2019'a hazırlama yönünde bir amacımız var. Fuar deyince akla eski eğlence fuarcılığı geliyor. Halbuki burası bir iş istişare platformuna dönüşüyor. ' dedi.

ŞEHRİMİZİ GEZMENİZİ TAVSİYE EDİYORUM

Yılmaz, fuara katılmak için gelen misafirlere, 'Buraya gelen değerli misafirlerimizin fuardan arta kalan kısmında şehrimizi görmelerini, kent müzemizi ziyaret etmelerini istiyorum. Bizim kentimizin çok şık bir kent müzesi var. Atatürk'ün İstanbul'dan Samsuna kadar 1919'da çok zor şartlarda geldiği ve o gün kullandığı Bandırma Gemisinin bire bir ölçülerine sahip Bandırma Müze gemimiz var. Şehit ve gazi müzemiz var. Gezmenizi tavsiye ediyorum.' diyerek öneride bulundu.

TEKKEKÖY'DE BAŞ DÖNDÜREN DEĞİŞİM

Konuşmasına devam eden Yusuf Ziya Yılmaz; 'Samsun merkez nüfusu 630.000, il genel nüfusu 1,280 bin oldu. Bu gelişme sürecinin Samsun merkezdeki iki dinamik ilçesi var biri Tekkeköy, biri Atakum. Geri kalan ilçelerimiz zaman içinde değişime tabi tutulacak. Ama Tekkeköy yeni gelişiyor. Fuarın, Kongre merkezinin yani 7500 kişilik salonun, 33 bin kişilik stadyumun, Raylı sistemin Tekkeköy'ümüze kattığı boyutu önümüzdeki yıllarda baş döndürücü bir şekilde hissedeceksiniz. Buradan şehre kadar olan 15 kilometrelik güzergah komple değişecek. ' dedi.

ÖRNEK SANAYİLERDE YER ALMAK İSTEYENLER ACELE ETSİN

Sanayi esnafına önemli mesaj veren Başkan Yılmaz; “İlkadım'ın örnek sanayileri çok önemli bir mekana dönüşecek. Bu mekanlarda yer almak isteyenler gecikmesin. Özellikle Gülsan Sanayi'ndeki varlığını devam ettiren esnaf biraz kendini zora soksun, İlkadım'da örnek sanayilerde yer edinsin. İki sene sonra bugünkünün en az on katı kadar değişecek. Tıpkı Atakum'un 5 yıl öncesi ve 5 yıl sonrası gibi. Tekkeköy'de ocak ayının sonuna doğru dört yıldızlı bir otel açılacak. Ulaşım modern bir toplu taşıma sistemine dönüştü. Altını çizmek istiyorum, Gıda organize sanayimiz baş döndürücü bir hızla büyüyecek. Gıda Fuarının da temel amacına çok yönelik olan bir gıda organize sanayimiz altyapısıyla baş döndürücü bir şekilde gelişip büyüyecek.” diye konuştu.

ZİNCİR SALLAYARAK ZENGİNLİK OLMAZ

Başkan Yusuf Ziya Yılmaz; “Tarım'dan elde ettiğimiz Gayrisafi Milli Hasılamızı yüzde 9'lara çekersek, Sanayiden elde ettiğimiz Gayrisafi Milli Hasılamızı da yüzde 25'lerin yüzde 30'ların üzerine çıkarırsak bu şehir zenginleşecek. Gelin, hep beraber mücadele edelim. Zincir sallayarak zenginlik olmaz. Bütün olumsuzluklara rağmen, Türkiye'nin doludizgin geleceğe doğru koştuğuna inanıyorum. O bakımdan bu fuarların önemini anlatmaktan öteye, büyüyen, gelişen bir Samsun profili çizmek istedim bu vesileyle.” diyerek konuşmasını noktaladı.


Yayın Tarihi: 23/11/2016

Diğer Resimler

Samsun Gıda Fuarı Açıldı
Samsun Gıda Fuarı Açıldı
Samsun Gıda Fuarı Açıldı