Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu 569 Genç Polis Mezun Etti


Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu 569 Genç Polis Mezun Etti

Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO)’nun 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı 15. dönem mezunları için yemin töreni düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından bir konuşma yapan Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Cihan ALAGÖZ, “Okulumuzun 15. Mezuniyet törenine hoş geldiniz. Bugün 569 genç meslektaşlarımızın 2 yıl süren zor ve yorucu bir eğitimin ardından okulumuzdan uğurluyoruz. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize de uzun ömürler diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Genç meslektaşlarım yolunuz ve bahtınız açık olsun'' dedi.

Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN törende yaptığı konuşmasında, ”Mezun olan polislerimizin değerli aileleri, hoş geldiniz sefalar getirdiniz. 19 Mayıs Meslek Yüksekokulu bugün 569 civan gibi delikanlıları vatanın bütün sathına yayıyor. Hepinizi yürekten kutluyorum.

Sevgili Veliler; Bugün sizler için çok güzel bir gün. Yavrularınız artık polis oluyor. Bu ülkeyi koruyacak ve kurtaracaklar. Terör örgütlerine asla pirim vermeyeceğiz. Sadece terör örgütü demiyorum, terör örgütlerinin arkasındaki süper güçler dahil olmak üzere onların canına okuyacak, bu bayrak, bu vatan ilelebet bağımsız bir şekilde devam edecek.

Sevgili Genç Polisler; başta anayasa olmak üzere hukuk düzenini, kanunu, evrensel hukuk ilkelerini mutlak suretle gözeteceksiniz. Bu güzel vatan toprakları üzerinde bir sürü ülkenin terör örgütlerinin emelleri var. Bu ülkenin havasını soluyan ,ekmeğini yiyen, suyunu içen her birimizin bu ülkenin bağımsızlığı ile ilgili mücadelemizi birlikte sürdüreceğiz.

Değerli genç polisler bundan sonra bu güzel ünüformayla ülkenin farklı noktalarında, zaman zaman verilen yurtdışı görevlerinde inanıyorum ki aldığınız eğitimle en güzel hizmeti vereceksiniz.

Mezuniyetinizin sizlere kutlu ve mübarek olmasını diliyorum. Bahtınız açık görev süreniz içerisinde kazasız belasız bir hayat diliyorum. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından 15. Dönem mezunlarının en başarılı ilk üç öğrencisine Vali İbrahim ŞAHİN tarafından başarı belgesi ve ödül verildi.

Ödül töreninin ardından mezun olan 569 genç polise Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu öğrencisi tarafından yemin töreni gerçekleştirildi.

Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu'nda (PMYO) düzenlenen15. dönem mezuniyet törenine ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan ÇAKIR, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Albay Ünsal AĞAOĞLU, Samsun Emniyet Müdürü Vedat YAVUZ, kurum müdürleri ve mezun olan polislerin yakınları katıldı.


Yayın Tarihi: 24/05/2017