Şampiyonluğu Ne Belirleyecek


Şampiyonluğu Ne Belirleyecek

Samsunspor’un şampiyonluk yolunda şüphesiz en büyük avantajı sağlam bir yönetimin olmasıdır.

Ertuğrul Sağlam tercihi de bunu pekiştiren adım olmuştur.

Sağlam’a gelene kadar takım, 9 galibiyet 4 beraberlikle 26 gol atarken kalesinde 5 gol görerek rüştünü ispatlamıştır.

Ertuğrul öncesi kalesinde gördüğü 5 golün 3’ü deplasmanda ve kayıp puan 8.

4 beraberliğin 2’si de deplasmanda.

17 Kasımda sözleşme imzaladıktan sonra Ertuğrul döneminde oynana 9 maçta bir mağlubiyet var, 22 gol atarken kalesinde 3 gol gördü. Bu 3 gol de deplasmanda ve kayıp puan 3.

Şuana kadar kalemizde gördüğümüz 8 golün 6’sı deplasmanda.

Ertuğrul iyi bir buz kırıcı olarak takımıyla kısa zamanda bütünleşmesini bildi. Ayrıca takımın ruhunu iyi okuyarak kazanma sarhoşluğunun sporun felaketi olduğunu çok iyi bildiğinin ifadesi olarak kalan “12 maç final havasında olacak” diyerek öğrencilerine rakibi asla küçümsemeden işlerini sıkı tutmaları gerektiği mesajını veriyor.

Haklı olarak zafer sarhoşluğunun psikolojileri alt üst etmesinin önüne geçiyor. Rakibe saygı duymanın özgüvenden kaynaklandığını çok iyi biliyor ve boş özgüven pompalamıyor.

Özel antrenmanlarla zayıf tarafları güçlendirirken bireysel ve toplu telkinleriyle de takım ruhunu güçlendiriyor. Futbolu biliyor takım psikolojisini olumsuz ne etkiler onu biliyor tedbir alıyor; öngörülemeyen risklere karşı da zihinsel yıkıma uğramadan yol alma becerilerini öğrencilerine kazandırıyor. Bu da şampiyonluğa giden yolda psikolojinin önemini bildiğini gösteriyor.

Şampiyonluğu belirleyecek önemli bir faktörde kalan maçların yedisi deplasmanda beşi kendi sahamızda.

Önümüzdeki hafta Manisa’da 2. İle daha sonraki haftalarda 3.Sancaktepe ve 7. Sarıyer deplasman maçlarımızın en zorluları.

12. Kırklareli 13.Hacettepe, 14. Konya’da deplasmanda bize gol atabilecek takımlar. Şampiyonluğa asılabilecek Manisa’yla averaja kalabileceğimiz düşünülürse yediğimiz goller de önemli.

Ertuğrul’un “12 maç da final” sözü sağlam bir hesaba dayandığı kesin.

O halde şampiyonluğu belirleyecek en önemli unsur deplasman maçlarındaki galibiyetlerimiz ve kalemizde göreceğimiz goller olacaktır.

Ve şampiyonluğa giden yolda en değerli unsur taraftarın vefası, coşkusu, sonuna kadar hep destek tam destek oluşu olacaktır. Taraftarla bütünleşen bir takım motivasyonu oluştu bir kere; sakın ola ki nasılsa takım iyi bu desteği küçük görüp takımı seyircisiz bırakmasınlar..


Yayın Tarihi: 13/02/2020