SAMPA’dan COVID-19 Salgını Mücadelesine Destek


SAMPA’dan COVID-19 Salgını Mücadelesine Destek

Sampa ve Samsun Teknopark işbirliğiyle yürütülen projede, kutsal görevleri başında COVID-19 salgınıyla mücadele eden sağlık çalışanları için 10.000 adet yüz siperi tutucusu üretildi.

Sampa, dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de hızla yayılmaya devam eden Covid-19 salgınıyla mücadelede sağlık çalışanları için kritik önem taşıyan yüz siperi tutucusu üretti.

Samsun Teknopark ve Sampa Ar-Ge Merkezi Camp işbirliğiyle yürütülen projede, kısa sürede kalıp ve ekipman hazırlığı tamamlanarak Sampa Plastik Enjeksiyon Fabrikası’nda 10.000 adet siper tutucu üretildi.

Sampa Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Üstündağ ve COO’su Volkan Köseoğlu üretilen siper tutucuları Samsun Teknopark Genel Müdürü Buğra Çolak’a teslim etti. Montajı tamamlanan siper tutucuları ise, mücadelenin önemli kalelerinden Samsun Sağlık Bilimleri Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere ihtiyaç sahibi kuruluşlara bağışlanarak zorlu koşullarda görevlerini yerine getiren sağlık çalışanlarının mücadelesine destek olacak.

Birliğe ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçtiğimizi belirten Sampa Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Tarık Altuncu: “Sampa olarak bu dünyadaki en önemli görevimizin yalnızca zorlu yol koşulları için parçalar üretmek değil, aynı zamanda zorlu zamanlarda topluma elimizden gelen desteği sunmak olduğuna inanıyorum. Birliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde lojistik sektörünün devamlılığı için aldığımız önlemler çerçevesinde üretimimizi sürdürüyor, bunun yanı sıra sağlık çalışanların yüz siperi ihtiyaçlarına destek olmak için gayretle çalışıyoruz. Başta sağlık ve lojistik olmak üzere, hayati görevlerini yerine getiren tüm sektör çalışanlarına teşekkürlerimizi sunarım,” dedi.


Yayın Tarihi: 03/04/2020