YEDAŞ Çalışanlarına 'Meme Kanseri' Anlatıldı


YEDAŞ Çalışanlarına 'Meme Kanseri' Anlatıldı

Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özlem Karaca Ocak, "Meme Kanseri" konulu sağlık seminerinde Yeşilırmak Elektrik Dağıtım (YEDAŞ) çalışanlarına önemli bilgiler verdi.

Büyük Anadolu Hastaneleri sosyal sorumluluk projeleri kapsamında sağlık alanında bilgiler vererek farkındalık oluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özlem Karaca Ocak, Yeşilırmak Elektrik Dağıtım (YEDAŞ) çalışanlarına 'Meme Kanseri' hakkında bilgiler verdi.

Meme kanseri ağrı yapar mı? Memede kitlenin bulunması meme kanserine işaret eder mi? gibi sorulara yanıt veren  Op. Dr. Özlem Karaca Ocak, "Memeyi oluşturan dokulardan kaynaklanan kansere meme kanseri denir. Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser çeşididir. Fakat gerekli önlemler alındığında her zaman öldürücü değildir. Bunun için her zaman erken teşhisin önemine vurgu yapmaktayız.

Meme de gözle fark edilebilen değişiklikler, kızarıklık, akıntı olması, ele gelen şişlikler, genellikle ağrısız, sert yapılı, hareket ettirilebilen veya yerinden oynamayan, zamanla büyüyebilen yapıda ve karakterde oluşumlar mutlaka dikkate alınmalıdır.

Sadece meme de değil, koltuk altında bu belirtiler gözlenebilir.
Bu anlamda mutlaka bir risk faktörü gördüğünüz zaman beklemeden, korkmadan bir uzman doktora görünülmesi gerekmektedir" diyerek sözlerine son verdi.


Yayın Tarihi: 03/10/2019