Ünlü Kalp Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez Medicana’yı Ziyaret Etti


Ünlü Kalp Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez Medicana’yı  Ziyaret Etti

Ülkemizin ve dünyanın sayılı kalp cerrahlarından Memorial Sağlık Grubu Şişli Hastanesi Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez   Samsun’a gerçekleştirdiği ziyarette Medicana Samsun Hastanesi’ni de ziyaret etti. Prof. Dr. Bingür Sönmez Medicana Samsun Hastanesi’ndeki ziyarette Hastanenin Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Hacı Akar tarafından karşılandı. Ziyarette Medicana Samsun Hastanesi   Genel Müdürü Güner Armutlu, Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Ali Yüksel, Kurumsal İletişim Müdürü Meral Kıvırcı da bulundu.

Basın mensuplarına yaptığı açıklamada Prof. Dr. Bingür Sönmez; Samsun’a bir dost ziyareti için geldim, Medicana Samsun Hastanesi’ndeki dostlarımızla bir arada olmaktan çok memnunum. Özel Hastanecilik kolay olmayan bir sektör, Hastalarınızı memnun etmek zorundasınız, yıllarca Özel sağlık Sektöründe görev yapmış bir hekim olarak zorluğunun yanında, şifa ile sağlığına kavuşturduğunuz hastalarınız en önemli mutluluk kaynağı.

Geçmiş yıllarda büyük şehirlere özellikle kendi alanım olan Kalp Damar Cerrahisi alanında çok fazla hasta gelirdi. Bu gün içinde bulunduğum Medicana Sağlık Grubunun Samsun Hastanesi gibi Anadolu’da yataklı servisi ve sayışları fazla olan yoğun bakım yatağına sahip hastanelerin varlığı ve uzman kadroların sayıca artmış olması hastaların bulundukları illerde tedavi olmalarına olanak sağlıyor, bu çok önemli bir gelişme.

Bana en çok sorulan soruların başında Kalp Sağlığı için nasıl beslenmek lazım sorusudur. Karadeniz’de en önemli konu Kalp Damar Hastalıklarının yoğun görülmesi, tavsiyem, her zaman ölçülü beslenmek, her şeyden yenebilir ama ölçüyü asla kaçırmamak.

Hastane yönetimi ve Dr. Öğretim Üyesi Hacı Akar  tarafından Prof. Dr. Bingür Sönmez hocaya Samsun’un simgesi Atatürk Heykeli hediye edildi. Sonrasında Hastaneyi gezen Prof. Dr. Bingür Sönmez Hoca çekilen hatıra fotoğrafının ardından hastaneden ayrıldı.


Yayın Tarihi: 09/09/2019