Sosyal Medya Üzerinden Bitkisel Ve Doğal Tedavi Olmaz


Sosyal Medya Üzerinden Bitkisel Ve Doğal Tedavi Olmaz

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Fitoterapi Bilim Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Emin Erdem, özellikle sosyal medya dediğimiz internet üzerinden yapılan araştırmaya göre uygulanan bitkisel ve doğal tedavi yöntemlerinin sağlık açısından sorun oluşturabileceğine dikkat çekerek bu tür ürünlerin uzman doktor ya da sağlık kuruluşuna danışılması gerektiğini söyledi. 

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Fitoterapi Bilim Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Emin Erdem, "Türkiye'de ve dünyada en sık görülen sağlık problemlerinin bitkisel ve doğal tedavi yaklaşımlar ile yapılması yüz yıllardır insanoğlunun başvurduğu bir yöntemdir.

Bir bitkinin ancak bir rahatsızlığın veya hastalığın tedavisinde veya önlenmesinde destek olacağını söyleyebilirsiniz. Bununla birlikte her bitkiyi her kişiye öneremezsiniz, çünkü bazı bitkiler vardır ki bazı hastalıklara sahip olanlar o bitkiyi kullandıklarında yarardan çok zarar görebilirler. 

Özellikle sosyal medya da son zamanlarda bitkisel tedaviler, bitki kürleri için sıklıkla kullanılıyor. Oysa ki, kişinin sağlık amacıyla aldığı bu tarz bilgiler ürünler bazen tehlikeli sonuçlar oluşturulabiliyor. Bakıyoruz televizyonlarda birileri çıkıp şu veya bu bitkinin yararını anlatıyor, bardak bardak içip kaşık kaşık yenmesini öneriyor. 

Fakat hangi bitkinin ne şekilde ve ne miktarda yenilip içilebileceğini, kimlere yarar sağlayıp kimlere zarar vereceğini belirten uyarıda bulunmuyorlar. 

Şifalı Bitki Tedavisi için yayın yapan internet sitelerinde yer alan yazı, yorum, fotoğraf, grafik veya diğer içeriklerin kesinlikle herhangi bir hastalık veya kişi için tanı, tedavi ya da tıbbi bir öneri niteliği taşımadığını unutmamamız gerekiyor. 

Bu gibi durumlarda sağlığınız açısından derhal yetkili uzman bir doktor veya sağlık kuruluşu ile irtibata geçmeniz ve kendinize uygun tedavi yöntemini uygulamanız uygun olur” dedi.


Yayın Tarihi: 01/10/2018