Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri’nden İstanbul’da Sağlık Konferansı


Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri’nden İstanbul’da Sağlık Konferansı

Büyük Anadolu Hastaneleri İstanbul'da Tip 2 Diyabet tedavisini anlattı

Tip 2 Diyabet (Şeker Hastalığı) ve Metabolik Cerrahisi ile sadece Türkiye'nin dört bir yanından değil Dünyanın çeşitli ülkelerinden Samsun'a gelen hastalara umut olan Büyük Anadolu Hastaneleri, bu uygulama hakkında ulaşılmadık tek bir kişi kalmasın diye bilgilendirmeye yönelik gerçekleştirdiği sağlık konferanslarından birini İstanbul'da gerçekleştirdi.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından sosyal sorumluluk çerçevesinde bilgilendirme amacıyla düzenlenen 'Sağlık Konferansları'nınbir yenisi daha İstanbul’un Esenyurt ilçesinde Ardahanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde gerçekleştirildi.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Çiftlik Hastanesi doktorlarından Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Muzaffer Al’ın katılımıyla ‘Tip 2 Diyabet (Şeker Hastalığı) ve Metabolik Cerrahi (Şeker Hastalığının Cerrahi Tedavisi’ konulu seminer yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.‘Tip 2 diyabetin (şeker hastalığı)  tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Muzaffer Al, "Bu güne kadar sadece Türkiye'nin dört bir yanından değil Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen onbinlerce insan bu yöntem ile şifa buldu. Bu uygulamanın daha geniş çevrelerde duyulması ve bilgilenmesi amacıyla bilgilendirmeye yönelik sağlık konferanslarımızı gerçekleştiriyoruz. Önce sağlık diyerek yollara düştük. İnsanlarımızın sağlıklı ve mutlu bir hayat sürebilmeleri adına özellikle tip 2 diyabet ve metabolik cerrahi konusunda neler yapabildiğimizi anlatmaya çalışıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz tedavi sadece tip 2 diyabet hastalarına uygulanmaktadır.  Tip 1 diyabetle tip 2 diyabet tamamen birbirinden farklı iki hastalıktır. Tip 1 diyabette insülin üretimi hiç yoktur. Tip 2 diyabette ise insülin üretimi vardır fakat vücut kullanamaz. Biz bu ameliyatlarla vücudun kendi ürettiği insülini kullanmasına yardımcı oluyoruz." dedi.

Soru cevap eşliğinde devam eden seminerde Op.Dr. Muzaffer Al,  katılımcıların sorularına yanıt verirken, şeker hastalığı olanların merak ettiklerini de cevapladı. Programın sonunda Dernek yönetimi tarafından Büyük Anadolu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Op.Dr. Yakup Yönten adına Büyük Anadolu Hastaneleri Kurumsal İlişkiler ve İş Geliştirme Müdürü Fatih Esen’e ve sunum gerçekleştiren Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Muzaffer Al’a plaket takdim edildi.

Büyük Anadolu Hastanesi ve Hospitalpark Darıca Hastanesi yapılan seminer programına katılımları için İstanbul 3. Bölge Milletvekili Tülay Kaynarca’ya, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe’ye, Ardahanlılar Dernek Başkanı Efrail Çiftçi'ye, eşine, Esenyurt halkına emeği geçen herkese destekleri çin teşekkür etti.


Yayın Tarihi: 11/03/2018