Hipertansiyonu Ciddiye Alın, Tedavisinde Geç Kalmayın


Hipertansiyonu Ciddiye Alın, Tedavisinde Geç Kalmayın

Büyük Anadolu Hastaneleri Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Canan Uğur, "Ciddi sağlık sorunlarına neden olan Hipertansiyon (Yüksek tansiyon) önemsenmeli ve geç kalmadan neden olan etkenlerin ortadan kaldırılması için tedavisine başlanmalıdır" dedi.

17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü nedeniyle, Hipertansiyon Hastalığı hakkında bilgilendirmede bulunan Büyük Anadolu Hastaneleri Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Canan Uğur, "Hipertansiyon, yüksek kan basıncı olarak bilinen kan basıncının yükseldiği kronik bir hastalıktır.

BİLGİLENDİRMELERDE BULUNDU
Yüksek kan basıncından kaynaklanan önlenebilir hastalıklar olan felç, kalp ve böbrek hastalıklarına dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak, tanı ve tedavi konusunda bilgilendirmek amacıyla her yıl 17 Mayıs, Dünya Hipertansiyon Günü olarak kutlanmaktadır.
Yüksek Tansiyon yani Hipertansiyon kan dolaşımı için damarlarımızda gerekli olan kan basıncının normalden fazla olmasında oluşan durumdur.
En sık rastlanan belirtileri; baş ağrısı, baş dönmesi, kulak çınlaması, nefes darlığı, kalp ağrısı, çift veya bulanık görme, burun kanamaları, düzensiz kalp atışları olarak görülmektedir.

YÜKSEK TANSİYONA DİKKAT
Yüksek tansiyonun şeker hastalığı, şişmanlık, sigara ve alkol kullanımı, stres, aşırı tuz kullanımı, sağlıksız beslenme alışkanlıkları gibi birden fazla nedeni olabilir. Her yaşta görülebilen yüksek tansiyon, çocuklarda da görülebilir.
Yüksek tansiyon gelişimini önlemek için; sağlıklı beslenme, tuz tüketiminin azaltılması, tütün ve alkol kullanılmaması gibi soruna hangi durum neden oluyorsa doktor kontrolünde ona göre yol haritası izlenmelidir.
Unutmayın ki Hipertansiyon hastalarının yarısı kendisinin bu hastalığa yakalandığını bilmeden yaşamakta, bazıları ise bu durumu umursamamaktadır. Yüksek tansiyon ciddiye alınmalı ve geç kalmadan tedavisine başlanmalıdır" diyerek sözlerine son verdi.  


Yayın Tarihi: 17/05/2021