Bel Fıtığından Korkmayın


Bel Fıtığından Korkmayın

Büyük Anadolu Hastanesi'nden bel fıtığından korkmayın uyarısı

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Beyin, Omurilik ve Sinir CerrahisiKliniği, bel fıtığının korkulacak bir hastalık olmadığını önemliolanın kişinin tedavi sürecini iyi takip etmesi gerektiğini söyledi.

Günlük yaşantımızda yaptığımız ani hareketler ya da kaldırılan ağır eşyalar belimiz de ciddi hasarlar bırakmakta bu sorun ilerleyen dönemlerde kişide fıtığa varan sağlık problemlerine yol açmaktadır diyen Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Keleş, "Geçer diye beklediğimiz, korktuğumuz yâda doktor kontrolü dışında yapılan bel fıtığı tedavi yöntemleri hastanın günlük yaşantısını olumsuz etkilemekte hatta daha da büyükhasarlara yol açmaktadır. Bel fıtığı olan her hastanın ameliyat olması gerekmemektedir. Fakat hastanın dinlenme, fizik tedavi uygulamaları gibi cerrahi olmayan seçeneklerle bel fıtığı hafifletilebilmektedir.

TEDAVİNİN AVANTAJLARI ÇOK

Bel fıtığının tedavisinde yeni yöntem olan Tam Endoskopik (Kapalı) Bel Fıtığı tedavisi ile hastaların günübirlik yatış yapılmaktadır. Ameliyattan sonra aynı gün veya ertesi gün eve gidebilir. Kısa bir süre içerisinde de iş hayatına dönebilmektedir. Tam endoskopik (kapalı) bel fıtığı ameliyatı komplikasyon oranı oldukça düşük ve hasta konforu son derece yüksek bir operasyondur. Cerrahi sonrası ağrının açık ameliyatlara oranla daha az olması, hastanede yatış süresinin az olması normal yasama erken dönülmesi, cerrahiye bağlı anatomik hasarın açık cerrahiye göre az olması gibi avantajlarının olması endoskopik diskektomiyi başarılı kılmıştır” diyerek sözlerineson verdi.


Yayın Tarihi: 28/04/2018