Maskeler Ücretsiz Dağıtılıyor


Maskeler Ücretsiz Dağıtılıyor

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında market ve pazar yeri gibi kalabalık alanlarda maske kullanımının zorunlu hale gelmesinin ardından Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin harekete geçen Atakum Belediyesi, 50 bin adet maskeyi mahalle muhtarları aracılığıyla ilçe sakinlerine dağıtıyor. Maskeler, evlerinden çıkmak zorunda olan 20 ila 65 yaş arasındaki yurttaşlara ulaştırılacak.

Türkiye’deki ilk koronavirüs vakasının açıklanmasının ardından acil durum eylem planını devreye alarak tüm imkanlarını salgınla mücadele için seferber eden Atakum Belediyesi, muhtarlar aracılığıyla yurttaşlara ücretsiz maske dağıtımı gerçekleştiriyor. İçişleri Bakanlığı’nın Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun tavsiyeleriyle yayınladığı genelgede, “Pazar yeri, market ve toplu olarak çalışılan iş yerlerine vatandaşlarımız ve çalışanlar maske ile gireceklerdir. Maske takma zorunluluğu pazarlarda satıcılar için de geçerli olacaktır” ifadelerine yer verilmişti.

 56 MAHALLE İÇİN DAĞITIM BAŞLADI

Sokağa çıkma zorunluluğu bulunan Atakumlular için Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin talimatıyla maske tedarik eden Atakum Belediyesi, 50 bin maskenin muhtarlar aracılığıyla ilçe sakinlerine ulaştırmaya başladı. Belediye yetkililerinden edinilen bilgiye göre süreç şöyle işleyecek. Atakum Belediyesi, 50 bin adet maskeyi, nüfus yoğunluklarına göre planlama yaparak ilçedeki 56 mahalle muhtarına ulaştıracak. Sokağa çıkmak zorunda olan 20 ila 65 yaş arasındaki yurttaşlar, maskeleri mahalle muhtarlarından temin edebilecek. Kırsal ve kentsel mahallelerde yapılacak dağıtımın 17 Nisan itibariyle başladığını belirten yetkililer, maskelerin belirlenen programa göre tüm muhtarlara ulaştırılmaya devam ettiğini kaydetti.

 MASKE ÜRETİMİ DEVAM EDİYOR

Öte yandan Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi’nde yıkanarak yeniden kullanılabilir maske üretimini sürdüren belediye ekipleri, burada imalatı yapılan ürünleri sağlık çalışanlarının yanı sıra pazar yerlerinde yurttaşlara dağıtıyor. Aynı merkezde işitme engelliler için de şeffaf maskeler üretiliyor. Dezavantajlı bireylere özel olarak üretilen şeffaf maskeler, Türk işaret dilini kullanan işitme engellilerin iletişim kurarken dudak okuyabilmesinin yanı sıra jest ve mimikleri takip edebilmesine olanak tanıyor. Atakum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de pazar yerlerinde tezgah açan esnaf ve alışveriş yapan yurttaşlara maske dağıtımı sürdürüyor.


Yayın Tarihi: 17/04/2020