Şaban Yılmaz’dan Kırkpınar Dönüşü Başkan Tok’a Ziyaret


Şaban Yılmaz’dan Kırkpınar Dönüşü Başkan Tok’a Ziyaret

Şaban Yılmaz 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri dönüşü İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’u ziyaret etti.

Edirne’de yapılan 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finale çıkarak 2.liği elde eden Şaban Yılmaz ayağın tozuyla, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’u makamında ziyaret ederek 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ndeki mücadeleler üzerine sohbet etti.

“2. OLARAK SAMSUNUMUZU TEMSİL ETTİK”

Spora vermiş olduğu katkı ve emeklerinden dolayı İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok’un kendisinde yeri bir başka olduğunu söyleyen Şaban Yılmaz, “Gönül isterdi ki Samsunumuza başpehlivanlığı getirelim ama olmadı bizlerde 2. olarak Samsunumuzu temsil ettik. Kaybedenin olmadığı kazananın Türkiye Sporu olduğu 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde mücadele eden tüm arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Sporseverler çok büyük mücadelelerin olduğu bir Yağlı Güreş izledi. Bizlerde şehrimize gelir gelmez her daim bizlerden desteğini esirgemeyen İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok’u da ziyaret ederek bu başarımızı paylaşmak istedim. Başkanımıza tekrar spora ve sporcuya vermiş olduğu desteklerden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“ŞABAN YILMAZ KARDEŞİMİZİ TEBRİK EDİYORUM”

Gösterdiği başarıdan ve gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Ata sporu yağlı güreşlerin tarihimizde ve kültürümüzde çok önemli yeri var. Bu sporu yaşatmak hepimizin görevi. Bu sporu yaşatmak, geliştirmek, yaygınlaştırmak, yeni nesillere sevdirmek ve bu alanda yeni sporcular kazanmak için gerçekleştirilen bu güreş etkinliklerini fevkalade önemsiyorum. Bu vesile ile Edirne’de yapılan 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı sayı ile kaybeden Şaban Yılmaz kardeşimizi bizleri finallere kadar taşıdığı ve finallerde de başarıyla temsil ettiği için tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.


Yayın Tarihi: 16/07/2018