Rus Heyet Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri’ne Hayran Kaldı


Rus Heyet Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri’ne Hayran Kaldı

Sağlık turizmi adına önemli bir adım olan ziyarette Rus heyet Büyük Anadolu Hastanelerine hayran kaldı.

Rusya ile karşılıklı işbirliği ve ticaretin geliştirilmesi amacıyla başlatılan uçak seferleri dolayısıyla Samsun'a gelen Rus heyet Samsun Büyük Anadolu Hastanelerini ziyaret etti.

Rusya’nın Krasnodar, Novorossiysk ve Maykop şehirlerinden, Sağlık Turizmi için gelen Rus Heyeti Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı ve Büyük Anadolu Hastaneleri Kurumsal İlişkiler ve İş Geliştirme Müdürü Fatih Esen Büyük Anadolu Meydan ve Çiftlik Hastaneleri’ni gezdirerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Rus heyet, hastane yönetimi ile iletişim halinde olarak, teknolojik atılımları kendi ülkelerine taşıyacaklarını belirtti. Sadece Türkiye’den değil Dünyanın dört bir yanından hastaların geldiğini belirten Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Yasemin Turan; ‘Tip 2 diyabet şeker hastalığı için gelen hastalar insülin ve ilaçlardan kurtulurken diğer sağlık problemlerinden de kurtulduklarını öğrenmiş bulunuyoruz. Bunların yanı sıra Uyku Apnesi, Trifokal Lens, Onkolojik Kanser Tedavisi, Bel Fıtığı Tedavisi için sadece Türkiye’den değil Dünya’nın dört bir yanından hastalarımız hastanemize gelmektedir. Bu da sağlık turizmine verdiğimiz katkıyı göstermektedir. İnşallah sağlık alanında yaptığımız bu başarıları daha da yukarılara taşımak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni yapılan hastanemiz Shell kavşağı ilerisinde, gar binasında yapımına başlayan ve inşası süren, 8 kat ve 12 bin 500 metre kapalı alana sahip olacak. Alt ve üst yapısıyla, teknik cihaz ve sağlık personeli açısından bölgesindeki özel hastaneler arasında kendini gösteren bir sağlık merkezi olacak“ diye konuştu.

Samsun’da faaliyet gösteren Samsun Büyük Anadolu Hastanesi’ne ziyarette bulunan Alanında uzman Rus doktor heyeti, Samsun veTürkiye’nin sağlık yatırımlarında çok ilerlediğini, Rusya adına bu ve benzer hastanelerin örnek alınması gerektiğine dikkat çekti.

Hastanenin tüm birimlerini yakından inceleyen Rus heyet ise hastanenin vermiş olduğu hizmeti görmekten mutluluk duyduklarını belirtti.


Yayın Tarihi: 05/04/2018