Yerel Çevre Eylem Planı Toplantısı


Yerel Çevre Eylem Planı Toplantısı

Rize Belediyesi tarafından başlatılan Rize Yerel Çevre Eylem Planı çalışmaları için 2. Bilgilendirme Toplantısı ve Çalıştayı, 29 Kasım Salı günü İsmail Kahraman Kültür Merkezinde saat 13.30 da yapılacak.

Rize Belediyesi tarafından yürütülen Yerel çevre eylem planı çalışmaları için ilk olarak 6 Mayıs 2016 tarihinde 1. Bilgilendirme toplantısı ve çalıştayı yapılmış ve bu toplantıda proje hakkında bilgiler verilerek, proje Rize halkına tanıtılmıştı.

6 Mayıs 2016 tarihinden itibaren geçen süre içerisinde Rize Yerel Çevre Eylem Planı hazırlama ekibi, İmar ve kentleşme, Katı atıklar, Hava ve gürültü kirliliği, Atık sular, Turizm ve altyapı olmak üzere 5 ayrı konu başlığında komitelere ayrılarak Rize ilinin çevre sorunlarını analiz etti.

Bu komitelerde Rize ilindeki konu ile ilgili akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri ile teknik personeller çalışmalar gerçekleştirdi. Ayrıca online ve yüzyüze olmak üzere Rize ilinin 46 mahallesinde anketler yapıldı.

29 Kasım Salı günü yapılacak olan 2. Bilgilendirme Toplantısı ve Çalıştayında ise komitelerce analiz edilen çevre sorunları ve belirlenen bu sorunların çözümü için önerilen çözümler ile eylem planları açıklanacak.

Çalıştayın katılımcı bir yaklaşımla gerçekleştirilmesi, üretilen çözümlere öneri ve eleştirilerde bulunulması için yapılacak olan bu çalıştaya tüm halkımız, STK’lar, akademisyenler, siyasetçiler, kamu kurum ve kuruluş yönetici ve çalışanları davetlidir.


Yayın Tarihi: 27/11/2016