Bilim Şenliği Başladı


Bilim Şenliği Başladı

Rize Belediyesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Rize Fatma-Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi tarafından ‘4007 Tübitak Bilim Şenlikleri Programı’ kapsamında hazırlanan Rize Bilim Şenliği başladı.

Fatma Nuri Erkan Bilim Sanat Merkezi’nde düzenlenen açılış etkinliğine Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Bilgin ve ilgililer katıldı.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş konuşmasında, “İşin içine ve esasına girerek gerçekten de eğitim yapmayı başarmak ve çocuklarımızı hayata hazırlamak zorundayız. Bizim işimiz esasta eğitimdir. Biz de eğitim çerçevesinde bir dizi projeyi başlatmak için start verdik” dedi.

Rize’de bilim ve sanat adına yapılan çalışmaların her zaman destekçisi olacaklarını belirten Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Bilginin topluma aktarılması noktasında belediyeye bir katalizör görevi yüklemeyi arzu ettik. Bu manada bu deryaya bir damla da bizim katkımız oluyorsa ne mutlu bize. Çocuklarımızın teorik bilgiden uygulamaya yönelmeleri noktasında bu şenliğin çok faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

4-5-6 Ekim tarihleri arasında sürecek olan Rize Bilim Şenliği boyunca, interaktif atölye ve laboratuar çalışmaları, bilim söyleşileri, gökyüzü gözlemi ve sanatsal çalışmalardan oluşan 39 farklı proje sergilenip gerçekleştirilecek.

Düzenlenecek olan bu etkinliklere 35 farklı okuldan 4-15 yaş çağında bin 600 öğrencinin aktif olarak katılmasının planlandığı belirtildi. Etkinlikleri gerçekleştirecek ekipte ise 9 akademisyen, 22 öğretmen ve 2 uzman personelin yer almakta olduğu ifade edildi.


Yayın Tarihi: 03/10/2016