Rektör Bilgiç’den Samsun Ticaret Borsası’na Ziyaret


Rektör Bilgiç’den Samsun Ticaret Borsası’na Ziyaret

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Kuran yeniden seçilen Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır’ ı ziyaret etti. Ziyarette Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Muharrem Göksel, Şaban Seyhan ile Sayman üye Nurettin Odabaş, yönetim kurulu üyeleri Mustafa Mercan ve Fatih Güneri de hazır bulundu.

OMÜ Rektörü Prof.Dr. Sait Bilgiç, ziyarette üniversitenin gerek kentimiz gerekse ülkemiz için gerçekleştirilecek her projede katkı sağlamak arzu ve isteğinde olduğunu söyledi. Prof.Dr. Bilgiç, “Üniversite iş dünyası buluşmalarını çok önemsiyoruz. Bu nedenle üniversitemizde Danışma Kurulu kurduk. Danışma kurulunda şehrin aktörleri var, valisi, belediye başkanı, sivil toplum kuruluşları sanayicisi var. Gerçekleştirilen toplantılarda olumlu sonuçlar alıyoruz” dedi. Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır’ da ziyaretinden dolayı Rektör Prof.Dr. Sait Bilgiç’e teşekkür ederek, ülkemizin geleceği için büyük önem taşıyan seçim konusundaki görüşlerini paylaştı. Başkan Çakır,  “Erken seçim kararını, iş dünyası ve ülkemizin geleceği adına son derece olumlu karşılıyoruz. Seçimin, bu yılın ilk yarısında yapılacak olmasını ekonomimiz ve üretim hayatımız için olumlu bir karar olarak değerlendiriyoruz. 2018 yılının 3. ve 4. çeyrekleri ile 2019 yılının seçimler nedeniyle kaybedilmiş yıl olmaları böylece engellendi. Erken seçim kararı piyasalar ve iş dünyası için büyük önem taşıyor. Böylece iş dünyası önünü görerek yeni yatırım ve yeni istihdam planlamaları yapabilir” dedi.

Ziyaret de ayrıca Samsun Ticaret Borsası Özel Gıda Kontrol Laboratuvarının pestisit, GDO ve dioksin analizlerini gerçekleştirebilecek düzeye getirilmesi, modernizasyonu ve gerçekleştirilecek analizlerin akreditasyonu konusu ile Samsun’ un en büyük ihtiyaçlarından biri olan yeni sanayi bölgesi konuları konuşuldu. Başkan Çakır, “Laboratuvarımızın pestisit, genetiği değiştirilmiş organizmalar ve dioksin analizlerini gerçekleştirecek düzeye getirilmesi; ilimizde ve bölgemizde konu ile ilgili paydaşlar ile yapılan görüşmeler, kentin öne çıkan sektörleri, kentin ihracat hedefleri ve sektörün talepleri doğrultusunda elzem olmuştur. Laboratuvarın pestisit, genetiği değiştirilmiş organizmalar ve dioksin analizlerini gerçekleştirecek düzeye getirilmesi, laboratuvarın fiziki şartlarının yenilenmesi, eksiklikler doğrultusunda yeniden düzenlenmesi, modernizasyonu, gerçekleştirilecek yeni analizlerin akreditasyon süreçlerinin başlatılması öncelikli hedeflerimizden biridir” diyerek sözlerini sözlerini şöyle tamamladı:

“İhracatın artması için yeni bir sanayi bölgesine ihtiyaç acil ihtiyaç var. Kentin dinamik ve yatırımcı iş dünyası için kamu kurum ve kuruluşları ile beraber 10 bin dönüm civarı bir sanayi bölgesi arayışı içerisindeyiz. Sanayi bölgesinin genişletilmesi ile birlikte ihracatında 1 milyar dolar seviyelerinin üzerine çıkarılma imkânı doğacaktır.”


Yayın Tarihi: 19/04/2018