Ramazan Ayının Müjdecisi “Berat Kandili”


Ramazan Ayının Müjdecisi “Berat Kandili”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Berat Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Ramazan ayının müjdecisi, bağışlanma ve şefaat gecesi olan Berat Kandili'ni idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Enver Yılmaz mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Kandiller, manevi feyiz ile gönülleri aydınlatan, zihinleri berraklaştıran ve insanın kendini sorgulamasına vesile olan önemli gecelerdir. Bu gibi mübarek gün ve geceler, güzel amellerle içini doldurabildiğimiz zaman, yanlışlarımızın farkına varıp ve doğru istikamete yönelebildiğimiz ölçüde bizim için kazançlı olacaktır.

Tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ettiğim bu anlamlı gece, insanlar arasında birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi, insanlığın geçmişini sorgulayıp kendini yenilemesi açısından önemli bir zaman dilimi ve fırsattır.

Bir kez daha idrak edeceğimiz on bir ayın sultanı Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili’nde, gönül huzuru ile kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesini temenni ediyor, bu manevi iklimin hem ülkemizde hem de bölgemizde yaşanan acıları hafifletmesini, manevi hayatın ihmaliyle daralan kalplere şifa olmasını diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Berat Kandili’nin milletimiz ve tüm İslam aleminin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.''


Yayın Tarihi: 20/05/2016